0

hiç farketmez okulda kendine ne kattığınla ilgileniyorlar iş verenler yani olay kendini geliştirmekte

0

her zaman daha fazlasını yapmak daha iyidir. 2 (iki) yıllık yüksek okul yerine 4 (dört) yıllık fakülte bitirmek, lisans eğitimi almak daha iyidir. 4 yıllık fakülte bitirmedikçe mühendislik ünvanı alamazsınız.

1

madem okuyacaksınız, 4 yıl okuyun olsun bitsin. iki yıllık okuyup önlisans diploması alacağınıza, dört yılı tamamlayıp lisans diploması alın derim ben. hem zaten iş bulmak ciddi sorun. bari o iki yılı açıkta geçirmeyin de askerliğe de yarasın.

1

ülkede işsizlik çok fazla üniversite düzeyinde o yüzden 2 veya 4 fark etmez . önemli olan yapacağın mesleğin geçerliliği. he bi yandan da eğitim farklı şey onu üniversite vermez onu sen elde edersin önemli olan kendini geliştirebilmek. bunun çalışırken sana bi faydası olmayabilir ama emin ol çağdaş modern ve özgür yaşamanın gereklerinden biridir eğitim çünkü istediğin kadar para kazan eğer kafa özgür değilse kendi hapisinde yaşar ömrünü sonlandırırsın. bu arada soruyu sorana akıl veriyormuş gibi yazdım aslında bu dediklerimi kendime yazdım yanlış anlaşılmasın.

0

eğitime göre değişir mesela 2 yıllık da mesleğini yapan var 4 yıllık mesleğimde yapan var tabii 4 yılla 2 yılla göre değişiyor okuyabiliyorsan oku 2 4 fark etmez.

-1

benim çevreme iki yıllık okul bitirip de işe girebilmiş kimse yok. kaldi ki normal fakültelerden mezun olanlar bile zor iş bulabiliyor. iş bulabilmek için geleceği olan fakültelerden mezun olmak bok önemli bu zamanda.