1

evet gülü seven dikenine katlanır sözü gerçekten çok doğrudur. eğer bir insan birini seviyorsa acısıyla tatlısıyla iyisiyle kötüsüyle tavrıyla hareketiyle kusuruyla eksiği ile zorluğuyla her şeyi de sever mesela sen gülü çok seviyorsun ve o gülü koklamak istiyorsun gül dikenlerin arasında ne kadar diken eline batsa dökülür toplamaya çalışıyorsun de almaya çalışıyorsun çok doğru bir söz ver gülü seven dikenine katlanır.

0

bence çok doğru bir söz çünkü bir insan bir şey severse onun için her şeye katlanır onun için her şeyi yapar hiçbir zaman onun yanından ayrılmaz ondan uzak durmaya da çalışmaz ondan bir bıkkınlık da oluşmaz bu yüzden bu söz çok doğru ve yerinde yerinde bir sözdür

0

bu laf bence çok doğru çünkü bir insan kötü bir şeye katlanıyorsa o işi seviyordur çünkü sevmeyen bir insan katlanamaz.mesela eşinizin kötü huylarina katlanmanizin sebebi onu çok seviyor olmanızdır. ben mesela sevmediğim bir seye katlanamazdim diye düşünüyorum. mesela bazı insanları sevmediğim için onlara katlanamıyorum ama eğer seversem onlara katlanırım.