0

hayata sadece bir kere geliyoruz. sevmediğimiz birisiyle sırf başka bir şeyler için ömür geçirmeye asla değmez. aşk ise kolay bulunan bir şey değildir iki kişinin kimyasının uyuşabilmesi ya da uyuşmamasına rağmen o tamamlayabilme durumu dahi çok zordur tabi. bulan şanslı ama sırf bulunmadı diye hayatta her şey bunlar değil. arkadaşlar ile gayet keyifli bir yaşam sürünebilir. hayattaki her şeyde ne yapıyorsak ondan hoşlanmamız önemli bence. çünkü dedim ya, tekrarı yok

0

aşk evliliğini her zaman onaylarım. ama mantık evliliği belli bir noktadan sonra ev arkadaşlığına dönüyor. ve arada tutku olmadıktan sonra evliliğin ne anlamı var ki. arada belli bir çekim olmalı ki insan kendini evlilik gibi zorlu bir yola girmeyi kabul etsin.

0

elbetteki aşk evliliği. ama aşık olacağınız insanı da biraz olsun mantığınızla seçmeye çalışın. kör kütük aşık olmayın. karşınızdakinin iyi kötü yanlarını da görün. mantık evliliği ile çok uzun bir elilik hayatı yaşanabileciğini düşünmüyorum. çünkü sevgi yok hatta ortak özellikler ,birbirinizle paylaşabileceğiniz şeyler bile olmadan evlenmek çok yanlış belli bir zaman sonra birbirine tahammülleri azalacak ve sonu hüsran.. belki istisnalar olabilir.

0

yani sevginin olmadığı yerde sadece mantık olduğu vakit birliktelik uzun sürmez diye düşünüyorum ben aşk evliliğinden yanayım.bir tek fikirlerimiz uyuşuyor ve çıkarlarımız vs.. var diye evlenmek mantıklı değil. birine karşı bir sevgim yoksa öyle vakit geçiremem sadece yapılarımız uyuşuyor diye

0

bu soru günümüzde en çok tartışılan soruların başında gelmektedir.bu sorunun aslında tartışılacak bir değeri yoktu.20 yıl önce olsaydı ..
evlilik iki kişinin birbirine karşı beslediği aşkı sevgiyi saygıyı resmiye döktükleri ve artık sadece birbirine sadık olduklarını belirtmek için yaptıkları bir tür kağıt üstünde yazıdır.evlilikte iyi günde kötü günde sağlıkta hastalıkta sözü vardır .bu sözle birbirimizin olduğumuz anlaşılır .
fakat günümüzde evlilikler maaş evlilikleri üzerine kurulu aslında.iki insan daha iyi bir hayat geçirmek için maaşlarını birleştirip ekonomik evliliğe gidiyor.
kızlarımız maalesef genç erkeklerimizin ne kadar maaş aldıklarıyla ne kadar cüzdanının kalın olduğuyla ilgileniyor.eşit bir dünyada aslında herkes eşittir.kadın daha eşit değildir.bu ayrımcılığa girer.düşünsenize elmayı ikiye böldünüz ve iki eşit parça oldu hangisinin hangisi olduğu anlaşılmaz.aslında kadın yada erkekte de bu örnek verilmelidir. kadın da çalışmalı erkek de para önemli olmamalı .kızlarımız bir düğün yapılmasını istiyor.sanırsın herkes holding sahibi.
aşk önemli bir gerçektir fakat uzun zamandır unutulmuştur.