0

yani oyle bir zorunluluk yok. ama kullanmak isteyen kullaniyor. guzel de para cikiyor icinden. hele kagit para atildigi zaman cabuk dolmuyor ve daha yuksek meblaglar cikma olasiligi var. yani ben para biriktirirken kullaniyorum. memnunum. kisiden kisiye de degisir tabi bu durum.

0

evet bence kumbara para biriktirmek için gereklidir çünkü herhalde açılmayacak bir kumbara olursa içine attığınız parayı bir daha geri alamazsınız ne kadar sıkıntımız da zaten bir edindiğimiz para genelde keyfi durumlar için harcıyoruz cep canım sıkılıyor bir şey yemek istiyoruz ay neyse paran bitmesin biriktirdiğimiz alacağım

0

illa kumbara şart değildir bana göre. onları bankaya da atabilir isteyen . veya odada bir kaç yere koyup o parayı unuttuklarında o da çok güzel olabilir. eski yoğurt kutuları da iş görüyor. ben bazen kavanoz kullanıyorum bazen yoğurt kapları ne bulursam atıyorum içine.. bitmiş krem kutusu bile oluyor. bozuklukları oraya atıyorum mesela.

0

yani her turlu esya kullanilabilir para biriktirmek icin mesela internetten bankalara yatirabilirsiniz. oradan da biriktirilebiliyor. ancak su var ki, bence kumbara daha iyi. bakin su an kumbaram var ve icinde 70-75 lira civari bir para var ancak kumbaraya da koysan farkli bir seye de koysan degismeyecek. he diyorsaniz ki, ben farkli farkli seyler yapmak istiyorum derseniz kavanoz veya karton kutu falan alip kisaltip ve inceltip agzini para girecek sekilde bicakla keserek kullanabilirsiniz. ben en cok kumbarayi tercih ediyorum ama eklemeden gecmeyeyim.

2

aslinda bu kisiden kisiye degisir. yani ben kumbara da kullaniyorum, kavanoz da kullaniyorum. mesela asil birikim yapmak istiyorsam ve bu arada calismiyorum. birikim yapmak istedigimde kirilinca acabilecegim kumbaralardan aliyorum orada yapiyorum birikimimi... sonra mrsela birsey icin biriktiriyorsam eger ( ve bu genelde kitaplaeim icin olur ama ufak tefek ihtiyaclarim icin de olur) kucuk cokokrem kavanozlari olabiliyor, iste bazi kapakli kutular oluyor pringless kutulari gibi. itr kucuk boyutlu olanlari ya da tomurcuk cay lutulari yok mu. iste o tarz seyleri boyle harcamak iciin biriktirdigim paralari atarim. ya da 5-10 ve 25 kuruslar icin oyle kutular kullanitim. daha sonra o 5-10-25 kuruslari butunlestirip birikim kumbarama atarim. yani biraz da senin istegine bagli o kumbara olayi. yok ben harcamam biriktirdigim parami, ama kumbaraya da para vermek istemiyorum dersen orasi senin bilecegin is. yani illa kumbarada biriktireceksin diye bir durum yok. :) brn tercih ederim de biriktiririm, sen de etmezsin yine para biriktirirsin.