0

tanrının varlığını açıklayabiliriz tabii ki de senin şu sorun bir tuhaf geldi bana bir an saçmalıyorsun diyecektim ama demedim tanrının varlığını şu şekilde ispatlayabiliriz emir ve yasaklarına uyuduğumuz şekilde cennet cehennemin var olduğuna yani ölümün gerçektir son olduğuna inandığımız şekilde tanrının varlığını kanıtlayabiliriz düşüncelerin bu şekildedir

2

bence buna en güzel örnek bir bebeğin anne rahminde 9 ay yaşayabilmesi ve bir kan pıhtısından yaratılmış olması...
ayretten şöyle de denebilir,hani ateistler her şey tesadüf eseri olmuş diyor ya madem tesadüf eseri o tesadüfü yaratan biri olmalı bi nevi bu bir zincir halkası gibi en üst halkada yaratıcımız ve sonsuz güç sahibi olan 'allah' var ve o hiçbir sebebe bağlı değil varlığı kendindendir.biz ona bağlıyız.bir masayı nasıl bir marangoz yapıyorsa her şeyin bir yapıcı ve yaratıcısı olması gerekir bu da bizi allah'ın varlığının deliline götürür.

1

her şeyin bu kadar mükemmel bir biçimde oluşmasının tamamen tesadüf olmasının oranı okunamayacak kadar düşüktür. imkansıza yakındır yani.

2

bak bu çok güzel bir soru. bunu ben de kendi kedime çok düşündüm. şok şükür imanım yerinde, fakat insan ister istemez sorguluyor. şimdi böyle, elle tutulur, gözle görülür olarak direkt olarak allah'ın varlığını kanıtlayamam. fakat etrafına bakıp, derince düşünürsen eğer; her şeyin biz insanları için yaratılmış olduğunu anlarsın. kuran'da da bunun sayfalarca örneği var zaten. internetten derin bir araştırma yaparak öğrenebilirsin.