0

hayır evlenmezdim çünkü ben onun parası için sevmem ve de bir kız parası için sevilmez eger ilişkide saadet,mutluluk,huzur,isteniyorsa birbirine uyum çok önemlidir.

0

bu soruya bekar olanlar farklı evli olanlar farklı cevap verir. karakteri ve huyları hiç uymayan iki insan zengin diye bir evlilik yaparsa huzurlu ve mutlu bir birliktelik olmaz.

0

sanırsam evlenirdim biraz adice birşey ama evlenirdim sanırsam.

1

zenginlik bir evlilikte ve karşı cinsde arayacağım bir kriter değil. para kazanılır ama bir kalp kazanılmaz. içinde sevgi barındırmayan, hayata aynı penceren bakamayağım, sadece parası için katlanacağım bir karakterle bir ömür geçirmek istemem. bu şekilde bir evlilik yapsam ne kendime saygım kalır, ne de karşıdaki insana. dünya hali olur da zenginliği bir gün giderse bu evlilikten geriye kalan koca bir pişmanlık ve keşkelerle dolu cümleler olacaktır.

iyi günde kötü günde aynı yastığa baş koymak ve bir ömür hayatı paylaşmak için zenginlik doğru bir kriter olmaz bu yüzden bana göre. aşk, sevgi, saygı, sadakat dolu nice güzel ilişkiler dilerim hepinize.

1

karakterim uymadığı halde sırf zengin diye o kişiyle tabii ki evlenmem. bu bencillik olur kendini düşünmek olur. fakat kendini şu şekilde düşünürsün, rahat yaşayacağım, güzel yiyip içeyim, güzel şeyler giyineyim, lüks yaşamak yani bencillik. sadece burada olur ve karşındaki insanı da kandırmak olur sevmeden ya da bir şey hissetmeden evlenmek. ama onlar da genellikle kandırılmaya hak ediyorlar. allah veriyor saftirik zenginlere, zengin yapıyor. bilgili okuma meraklısı insanları da fakir bir şekilde dünyaya getiriyor. bu garip bir denklem garip bir dünyada yaşıyoruz. aslında ben büyük konuşmak istemiyorum ama evlenmezdim zengin biriyle, çünkü onun zenginliği benim ruhuma dokunamayacak. o bir yere kadar bana hediyeler mücevherler alacak bir yerden sonra artık onun getirdiği hediyelerden sıkılmaya başlayacağım. ve daha farklı bir şeyler isteyeceğim. bu nedenle zengin koca arayışında değilim. hiçbir zaman da olmadım olmayacağım da. zeki koca, kültürlü koca, en güzeli şu devirde. çünkü insanlar da gerçekten akıl mantık denen bir şey yok. herkes çocuk, herkes çocukça hareketleri, çocukça işler çocukça oyunlar peşinde. ben bu nedenle kendini daha çok zeka konusunda geliştirmiş bir koca olsun isterim. tabii onun beni isteyip istemeyeceği de çok belli değil. yine de ben kendime güveniyorum o konuda. tavlayabilirim onu zekamla ve kültürümle. şaka bir yana karakterler uyumalı, yani insanlar birbirlerinden hoşlanmadığı, karakterlerin birbirine uyumlu olması gerekiyor. huylar çok önemli. benim amcam 32 tane kız gezdi görücü usulüyle, hiçbirini beğenmedi en son evlendiği kadın çok güzel, gerçekten manken gibi bir fiziği ve yüzü var fakat, ele sürülecek aklı yok. huy desem 0, karakter sıfır yani hep kendi annesini babasını kendini düşünüp amcam ve amcamın ailesi hakkında kötü şeyler söyleyen, kötü şeyler düşünen bir kadın. bu nedenle güzellik ya da para pul gelip geçici şeyler olmakla birlikte en güzel miras karakterdir, huydur, akıldır, bilim-ilim manevi olan her şey çok manidardır zaten. çocuklarımıza miras olarak araba bırakmak yerine bence biraz daha kitap bilgi kültür bırakalım. bu konuda neler yapılır pek düşünemedim şu anda ama çocuklarımız için bir kitap yazabilirsiniz ya da torunlarımız için onları miras bırakabilirsiniz... bu en güzel en manevi şey budur bence.