0

ayakta neden idrar yapılmaz ayakta aslında idrar yapılır bunu bir sakıncası yok sağlıkta ya da ben öyle biliyorum ama müslümanların ayakta idrar yapması iyi bir şey değil neden diye sorarsan belki biliyorsundur namazın içinde ve dışında toplamda 32 tane farzı vardır bunlardan 2 tanesi necasetten taharet diğeri de hadesten taharet seni sormuş olduğu soruya necasetten taharet giriyor üstümüzü başımızı çoraplarımızın temiz olması gerekiyor ki namazımız kabul olsun eğer sen ayakta idrar yaparsan namazın mekruh olur o yüzden ayakta idrar yapmamalısın hatta şadırvanda abdest alırken yere düşen sudan damlacıkların sana sıçraması bile necasetten taharet çünkü herkes oraya bunu siliyor ayağını koyuyor o yüzden necasetten taharet hadesten taharet de kılacağımız yerin temiz olması.

0

aslında ayakta idrar yapılır bunun bir sakıncası yok eğer sağlık kısmında sakıncası varsa bunu bilmiyorum tamam müslümanların ayakta işemesi iyi bir şey değil çünkü eğer ayakta işersen idrarın pantolonuna sıçrayacak o yüzden de abdest aldığın zaman namazın mekruh olacak hani namazın dışında ve içinde 32 tane toplamda 32 tane farzı var ya işte onlardan birisi hadesten taharet necasetten taharet necasetten taharet şu an sorduğun soruya giriyor işte necis yani necis idrar oluyor pis şey oluyor pis olan her şey nedir

1

sağlığımız açısından oturmak daha önemli. bunu uzmanlarda söylüyorlar zaten. özellikle erkekler için kesinlikle oturulması gerektiği söyleniliyor. ileride acısını çekmemek için bunu yapmak gerekiyor. sağlık her şeyden önemlidir. ayrıca ayakta idrar yapmak günahtır. bunu sürekli hocalar, imamlar ve büyüklerimiz bizlere söylüyordu küçükken.