0

kadına şiddet maalesef çoğu toplumun bir sorunu hale gelmiştir. kadına şiddet ve kadın hakkını en son benimseyen bölgeler var.kadınlar ve erkeklerin eşitliğini benimsemekte geçmişten gelen bazı yanlış bilgiler vardır .bu yanlışlar gelenek adı altında karşımıza çıkar.kadın sadece cinsel obje ve iş yapan bir robot gibi görülmektedir maalesef.bunun temel sebebi aslında dediğimiz gibi büyüklerden görülen şeyin o olmasıdır.maalesef bu gerçek ülkemizde de benimsenmiştir. ancak bunun temel sebebi elbette cahilliktir.bu düşüncedeki insanlar cehaleti de benimsemiş bulunmaktadır.cehalet de çağımızın en kötü hastalığıdır.
ancak gelişen toplum ile ülkemizde kadın hakları gerçekten daha iyi bir yere gelmiştir. kadınlara çalışmayı aşılayarak ekonomik bağımsızlığı elde ettirip kimseye bağlı kalmadan da yaşayacakları düşüncesi benimsenmiştir. ve gerçekten geçmişe dönüp baktığımızda bu şiddet olayları azalmıştır.evet bunu söylerken utanıyoruz çünkü çok iğrenç bir olay .hiç olmaması gereken bir şey maalesef hala var ve bazı kadınlarımız sesinin bile duyuramıyor.
aynı zamanda bir eleştirim de feminist duygularla duruma yaklaşan arkadaşlar .gerçek ezilen şiddete uğruyan kadınlarımıza destek olmak yerine boş işler peşinde koşuyorlar.onların yanında durmanız gerekirken üst tabakadan bakarak başka şeyler peşinde gidiyorsunuz..gerçek feministik anadoludaki emekçi kadınlarımızın yanında durmaktır.gidip o toprağı koklayarak elleri nasırlı kadınlarımızın ellerinden tutarak yapılır. sadece bir iki miting de takılmakla feministlikle olmuyor .
yurt dışında bakınca gerçek feminist topluluklarda gerçekten çok iyi işler yapılıyor .fakat bizim toplumumuzda sadece erkek düşmanlığı hali almıştır. sanki tüm erkekler kadın düşmanı ve bu erkekler kadınlara şiddet ve taciz uyguluyor gibi bir hale sokuyorlar .bunun da temel sebebi aslında aileden gelen durumdur.genellikle ailesel problemler yaşayan feministlerimiz tüm erkekleri öyle kötü iğrenç bir yerde görürler. aslında kadın erkektir erkek de kadın hiç bir farkımız yok.bir elmanın iki yarısıyız sadece .feministler ise erkeklerin yok olması gerektiğini düşünüyor.bu düşünce de çok yanlıştır.hepimiz toplumu oluşturan birer bireyiz.ne farkımız var gerçekten anlamıyorum .ama bunları söylerken kendi cinsimde de hatalar olduğunu elbettte kabul ediyorum .kadına şiddet uygulayacak kadar aciz insanlara diyecek bir kelime yok.insan demek bile hata .biyolojik bir canlı sadece .onlar bizim annelerimiz eşlerimiz kardeşilerimiz .onlara şiddet aslında kendine şiddettir.kendinde fiziksel olarak biraz daha güçsüz bir insana şiddet uygulamak gerçekten korkaklıktır. acizliktir.şiddetin her türlüsü kötü elbette ama kendinden güçsüze el uzatmak başka bir boyuttur .