0

sağlığımızı korumak için yapabileceklerimiz ve yapmamız gerekenler çeşitli kategorilerde değerlendirilebilir.bunlardan ilk başta yeme-içme kategorisinde fikirlerimi belirtmek isterim. sağlıklı beslenme kişinin vücut sağlığı ve kaliteli bir yaşam sürmesi için çok önemlidir. o yüzden kişi öğünlerini ve ürünleri yediği saatlere özellikle dikkat etmesi gerekir. sağlıklı bir hayatı sürebilmek için ilk başta hayatımızdaki abur cubur ve asitli içecekleri kontrol altına almalı ve bu ürünlerin tüketimini azaltmalıyız. çünkü bu ürünler hem mide metabolizması ve bağırsak florasına ciddi zararlar vermekte. bunun yanında sadece et ağırlıklı beslenmek yerine et ürünleri ve sebze yemeklerini dengeli şekilde tüketmek gerekiyor. bunun yanında sağlıklı bir yaşam için şekerli gıdalar ve unlu mamüller dedi dikkatli aşırıya kaçmadan tüketmek sağlıklıdır. bu dengeyi dikkat edersek hem midemiz hem karaciğerimiz ve vücudumuz yorulmayacak için ve herhangi bir şekilde vücutta yağlanma ve aşırı şeker birikimeyeceginden dolayı kalp damar yollarında sağlık sorunları yaşanmaz. tüketilen yiyeceklerin sağlıklı ve gdo lu olmaması ve organik olması vücudumuzun bu besinlerden alacağı faydayı en üst düzeye çıkarır. bunun yanında kaliteli ve sağlıklı bir hayat sürmenin bir diğer önemli unsur ise hayatımızdaki spor faaliyetlerinin varlığıdır.malum günümüz koşullarında birçok insan ofis ortamında veyahutta home ofis çalışırken çoğunlukla hareketsiz bir yaşam sürmekte. bu hareketsiz yaşamda alınan gıdaların vücut tarafından tam anlamıyla değerlendirilen verip yakalanmaması ve vücutta yağlanmayı arttırıcı etkiye yol açar. bu etkiyle yok etmek için düzenli yapılan spor ve egzersizler vücuttaki yağlamanın önüne geçip, hareketli ve sağlam bir metabolizmaya sahip olmanıza yardımcı olur. düzenli egzersiz yapmanın uyku kalitesini de arttırdığı birçok araştırmada olumlu olarak değerlendirilmiştir. uykudan bahsetmişken de sağlıklı bir yaşam için düzenli ve kaliteli uyku almak önemlidir. belli ve düzenli bir uyku almak vücudu tam anlamıyla dinlendirici için vücut ve organların ömrünü uzatır. sağlıklı bir hayatın bir diğer unsur ise eğer hayatınızda varsa sigara ve alkol alışkanlıklarımızdan kurtulmak gerekir. sigaranın özellikle kalp damar yollarında tıkanıklıklara yol açıp kişinin hayatı olumsuz etkilediği herkesce bilinen bir gerçektir. bu konuda söylemek istediğim son kriter ise su içme alışkanlığı ve su tüketimidir.vücudumuzun büyük çoğunluğu sudan oluştuğu için bol bol su içmeli organlarımızı susuz bırakmamalıyız.

0

sağlığımızı korumak için;öncelikle beslenmemize çok dikkat etmemiz gerekir.yağlı,tatlı,şekerli yiyecekler,gazlı içecekler,hamur işi,fast food tarzı beslenme alışkanlığının olmaması gerekir.bunun yerine bol salata protein ağırlıklı gıdalar yemenizi tavsiye ederim.sağlığımızı korumanın en önemli etkeni sabah kahvaltısıdır.sabah kahvaltısı atlatılırsa vücud direnci düşer ve halsiz kalır.diğer etkenler ise spor yapmak,stresten uzak durmak,uyku düzeni,alkol almamak sağlığımızı korumak için önlemlerdendir.

0

sağlığımızı korumak için bir çok şey yapılabilir.örneğin spor yapmak ve yürüyüş yapmak bunların arasındadır.

0

namaz kılmak sağlıklı olmanın başıdır ,günlük 5 vakit vücudunun bir yerlerini yıkayıp ,namazdaki hareketlerle kan akışını doğru yapı hem beyin sağlığını koruyorsun hem eklemleri rahatlatıyorsun

0

uyku düzeni olması lazım
yiyeceklerimizin nerden geldiği hangi ortamlarda yapıldığı önemli bilmediğimiz yerlerden yiyecek içecek almamalıyız
belli bir planımızın olması lazım
kötü alışkanlıklardan uzak durmalıyız

0

yaglı yemek ler asla tuketmemiz lazım ve ilerler zamanda iyi koyar yoksa

0

sağlığımızı korumak adına şunları yapabiliriz. ilk önce dengeli beslenmeli ve mevsimin gerektirdiği giysileri giyinmelidir. ayrıca bol su içmeli ve bu da 8 bardak su demektir. abur cubur ve hazır gıdalardan uzak durmalıyız. bol c vitamini almalıyız. uykuyu iyi almalı ve soğuk algınlığı için sıcak ortamlardan soğuk ortamlara girerken daha dikkatli olmalıyız.

0

sağlığımızı korumak için dengeli ve sağlıklı beslenmeliyiz,spor yapmalıyız spor yapmaktan kastımız yemekten sonra sırt üstü yatıp televizyon izlemek değil en azından bir yürüyüşe çıkmak,alkol,sigara vb.sağlığımıza zarar verecek olan maddelerden uzak vurmak.yediğimiz sebzenin bile ilaç kalıntısı taşıdığını düşünerek iyi bir şekilde temizleyip tüketmeliyiz.

0

ilk önce sağlıklı beslenmek tabiki. spor yapmak arkasından gelir diye düşünüyorum. ama en önemlisi akıl sağlığı :) sağlıklı düşünüyor olabilmek de, sağlığa çok büyük katkı sağlar.

0

sigaradan ve alkolden uzak durmalıyız