0

erasmus bir çeşit öğrenci değişim programıdır. erasmusla iki farklı kültürdeki öğrenciler birbirlerinin ülkelerine ziyarete giderler .erasmus avrupadaki üniversiteli öğrenciler arasında gerçekleşir.erasmusla ilgili yeterli bilgiyi erasmusun kendi sitesini ziyaret ederek elde edebilirsiniz.yada en iyi yöntem olan okulunuzdaki öğrenci işleri yada kendi hocanızdan başvuru bilgilerini edinebilirsiniz.
erasmus için gerekli olan ve en önemli olan şey yds yani yabancı dil sınavıdır.daha doğrusu üniversitelerin yabancı dil bölümleri sınavı düzenler .fakat herkes kendi bölümnde sınava girer ve bu sınav sonucuna göre belli bir sıralama oluşturulur.aynı zamanda bu sıralamanın yanında önemli olan şeylerden birisi bölümünüzdeki başarı sıranızdır. bunları bir çeşit ortalama sistemi ile harmanlayıp bir sıralama hazırlanır ve buna göre başarılı öğrenciler belirlenir.
erasmus avrupa ülkeleri ile kendi ülkemiz arasında olan bir öğrenci değişim eğitim programıdır.bu program sayesinde öğrenciler o ülkelerin kültürlerini eğitim sistemleri görüp kendi ülkelerin de paylaşım içine girerler ve sonraki nesillere o ülkelerin eğitim ve kültürü hakkında bilgi edinmesini sağlarlar.bu eğitim programı gerçekten çok güzel bir eğitim programıdır ve devletin desteği tamdır.
devlet bu programa katılan öğrencilere toplu olarak burs şeklinde para yatırır.ve desteğini her şekilde gösterir.erasmusta bir yurda yerleştirilirsiniz ve gittiğiniz ülkedeki öğrenciler ile daha sıkı fıkı bir ilişki elde edebilirsiniz
aynı zamanda erasmus dışında da çok fazla öğrenci değişim programı bulunmaktadır .farabi work and travel bunların başında gelen öğrenci değişim programlarındandır .