1

ben yemek yemeyi çok seven bir insan olduğum için bu soruya cevabım galiba yemek yemek için yaşıyorum olabilir. yani hiçbir zaman aç gözlü ve çok fazla aşağıya kaçacak bir şekilde yiyen bir insan olmadım ancak güzel yemek yemeyi seviyorum ve sevdiğin bir şey olduğu zaman gerçekten o yemeği güzel yapan yerlerde yemeyi tercih ediyorum. örneğin, adana kebabını adana dışında hatta adana'da tek bir yer dışında yediğim zaman hiçbir şekilde fazla keyif almıyorum. bu da yemek yemek için yaşadığımı gösteriyor olabilir. seçiciyim yemek konusunda. her yer aynı hazzı veremiyor.

1

ikiside ama sen ne düşünüyorsan bence o dur

1

kimi insanlar gerçekten yemek için yaşıyorlar onlar için sadece zevk ve sefaları önemli hayattan keyif aldıkları şeyleri yapmak önemli bu hayat gerçekten boş bir hayattır hayatın gelip geçici olduğunun farkında olmayan insanlar böyle bir yaşam tarzını tercih ederler bazı kimselerin ise yemek alacak paraları bile yoktur bu insanlar sadece yaşamak için yemeye savaşırlar ya da paraları olsa bile bu hayatın zevki sefasını reddedip gerçekten yaşayacakları kadar tüketerek kendi nefislerini kontrol altında tutmaya çalışırlar aslında en güzel olan budur keşke yapabilsek.

1

çok güzel bir noktaya değinmişsiniz aslında. bu konuda okuduğum kadarıyla ve bildiğim kadarıyla tercih aslında yaşamak için yemek, yemek için yaşamamak lazım. çünkü sadece ihtiyacımız olduğu kadarıyla ve vücudumuzun ihtiyacı olduğu kadarıyla yemek hem metabolizmamızı güçlendirir hem de vücudumuzdaki organları yormayacak için daha uzun ve kaliteli bir yaşam elde etme imkanımız olur.bu tabii ki tamamıyla her şeyden elini eteğini çekmek hiçbir yeni lezzet denememek mânâsına gelmemekte. buradan anlaşılması gereken kişinin tıka basa yemek yerine midesinin en fazla üçte ikisini doldurmak mânâsına geliyor. öte yandan iştahı olan ve bu konuda bir hayli yemeğe düşkün olan birisi için tabii bunu kabul etmekte zor. özellikle ekmek tüketiminde fazla ekmek yemeyi seven bir insan için tıka basa yemek kavramı gerçekten yerinde oluyor.çünkü bir çorba ile bile yarım ekmek hatta bir ekmek yiyen insanlar gördüğüm zaman gerçekten tıka basa doymak dan kastları muhtemelen aşırı ekmek tüketimi ve vücuttaki aşırı karbonhidrat alımı gözümün önüne geliyor.sonrasında kolesterol de yükselmeler ve bu da belli rahatsızlıkları getiriyor arkasından.

1

benim için bu duruma göre değişiyor bazen yaşamak istiyorum fazla yemek için yaşıyorum yani ikisinin de yapıyorum yeri geliyor sevmediğim yemekleri yiyorum yaşamak için.