0

aksine grc dogurmanin zarari var. ne kadsr grc yasta dogurursan cocugun egelli dogma orani bir o kadar da artiyor. arkadasimin annesine doktor oyle demis. erken cocuk dogurmanin bir zarari yok. yan i ne olur, etken yasta hayata atilirsin. o yani... simdi erken yas cocuk diguranlar22-24 arasi yani.. 17-18 yasinda cocuk dogurmalar pek kalmadi.

0

anne olmak ayrı arkadaş olmak ayrı şeyler dir öncelikle belirtmek osterin bir bireyin milyon yada milyarlarca belkide 3 4 tane arkadaşı olabilir amma anne ve baba birntanedir ben erken anne olanlardanim 19 yaşında ilk kızımı kucağıma aldım nasıl büyüdü ne yaptık ne ettik anlamadan gecti zaman suan 10 yaşında benim yasitlarim evlenmediler bile ?! benim 10 yaşında dünyaları degismeyecehim bir kızım var tek slrun hayata sen nekadar hazırsın ve nasıl bir anne baba olmalısın bu cok önem li bu kötü dünyada onu bu dış etkenlerden hem korurken hemde bu hayata nasıl hazirlayacaksin iyi bir anne iyi bir baba olabilecekmisin ona nasıl bor gelecek vaad ediyorsin isteklerini nasil karsilayacaksin ve en önemlisi onu oncelikle kendisine yeten bir birey olarak nasil buyutmelisin surekli okumak okumak okumak zorundasin bunu drrsem o nasil algılar yada bunu onun yaş duzeyine gore nasil anlayabiliriz neler bilmeli neler bilmemeli kendisine ailesine ve vatanina nasil faydali olur herseyden önce siz kendinizo gercekten buna hazir hissetoginizon hoc bor onemi yokken o küçücük becdeni ile soze herseyi bir anda öğretiveren sabri anlayışı sevkati merhameti uykusuzlugi açlığı herseyi size bir bakisiyla anlatan sizden ve sevdiginizden bir parca minicik el kadar bir beden aniden giriyor dunyaniza ve size bir aydinlatma yaşatıyor hoc hissetmediginiz duygular yasiyorsunuz uykusuz kalmak saatlerce ahlamalar ve bir cok dışarıdan kotu gprunen katlanilmasi zor gorunen sey sanki size nefes alip vermek kadar kolay bir surece iitiyor kplay olamadigini soyleyenler olacak ama inanin onun bir bakışı bir sesi sizi kendinize getirmeye yetiyor ve inanin sizin bir kopyaniz dunyaya geliyor ve sizden tek beklentisi sadece sevgi sevgi verebilecek saygi duyacak sizi siz olarak kabul edecek kisilerle birlikte olmanız sizin hatalarinizin bedelini cocuklariniza odetmeyeceginiz insanlarla birlikte olun yoksa anne baba olmanın yaşı yok siz sadece sevginiz ile dunyanin en iyi insanini en başarılı en mutlu insanini buyutursunuz yada dunyanin en kotu bireyini o yuzden anne baba olmadan once es seciminiz önemli olmalı her kadın ne yazık ki anne her erkek de ne yazık ki baba olmayı asla hak etmiyor ve bunun vebalini o küçük masum bebek odemek zorunda değil iyi secimlerle dünyanın en güzel bebegini buyutmeniz dilegim ile

0

zarari yok bence daha guzel onlq beraber buyumek

1

erken çocuk doğurmanın zararları gençliğini veya çocukluğunu yaşayamamış olmak .
gençliğin tadını çıkaramamak .
erkenden sorumluluk sahibi olmak.
bir de fiziksel olarak güç kaybı ve zorlanma ağrı çekme ayrıca şimdiden sorumlulukların yüküyle anne olup psikolojik ve ruhsal çöküntü yaşama olabiliyor .
bu gibi zararları vardır erken çocuk doğurmanın ama tabii ki yararları da vardır.
erken yaşta anne olunca çocuğunla beraber büyümüş olup onunla ilerki zamanlarda arkadaş bile olabilirsiniz.
onu anlamakta çok fazla güçlük çekmezsiniz rahat anlaşırsınız o sizi arkadaşı gibi görür.