0

bir bebeği dünyaya getirmek tabiki de önemli bir olay. doğurmak ve o bebeğin annesi olmak. sadece doğurmak yeter mi? bu baya tartışılabilecek bir soru olur gerçekten de. doğurup ona yeteri kadar ilgi göstermemek, onunla vakit geçirmemek hatta onu terk etmek bunları yapan biri ile. o çocuğu doğurmadığı halde bakan ve seven bir anne aynı ölçütte değerlendirilemez. televizyonlarda veya çevremizde görüyoruz. bebeklikten itibaren terk edilmiş bir bebek çok mutlu bir yaşam sürmesine rağmen büyüynce kendisini terk eden ailesini arayabiliyor bunun sebebi ise ben nerden geldim?, bir kardeşim var mı?, kökenim ne? gibi sorulara cevap aramak içindir. annelik dünyanın en kutsal şeyi ve gerçekten hakkıyla annelik yapabiliyorsak bu mucizevi bir şey. ben birkaç ay önce anne oldum inanın bebeğim her şeyim. vicdan gerçekten önemli bir şey. vicdanı olan biri zaten birinin canını yakmaz terk etmez.

0

bir anne ve bir okul öncesi eğitimci si olarak bu konu ile karşılaşmak beni mutlu etti açıkçası anne olmak sadece bir bebeği rahiminde büyütmek ve onu istet nirmal isterse ameliyat ile dünyaya getirmek annelik ise evet anneliktir. konu burada bunun ile kapanmıyor maslesef ki bazı konularda yaptığım araştırmalar doğrultusunda kendini anne olarak hissetmryen toplum olarak vicdansiz vicdan yoksunu fiye tabir ettiğimiz kadınların hormonal dengekerinde bir problem olduğu ve bu hormonların salgılanmasını sağlayan her türlü islemde problem olan bireyler olarak tanumlamakta fayda vardır çevrelerinde ki bilinçsiz insanlar yüzünden kadınların bu rahatsızlık larindan bilhaber hayatlarını sürdürmektedir ler aslında bir kaç igne feta kısa süreli tedaviler ile bu rahatsızlık sağlıklı bi şekilde atlatilabilir su örnek ile anlatmak doğru olacaktır size ait olmayan bir bebeğin saatlerce ağlama si yada huzursuzluk yapması sizi bir sure sonra sıkacağı gibi nefret ettirecektir ehhh ! diyeceginiz pozisyona sokacaktir iste bu bireylerde aybi sekikdenirmsl yaradilista bir anne bebeğinin sık sık uyanmasina yada ağlamasın a uykusuz kalmasına gik deneden kosabilmekte uykusuzluga dayanabilmekte ve bundan hiç bir şekilde rahatsızlık duymamaktadır iste hormonlar sayesinde bu seratonin düzeyi arttığında anne tepkisizce sinirlenmeden sakince care aramakta yada bebegi n in isteği doğrultusunda gareket edebilmektedir gelelim
üçüncü kişilere herhangi bir hormonsal rahatsızlığı olmayan psikolojik problemleri olan bencil egosu yüksek kisilere bu konu burada an l atarak bitmez normal psikolojideki bir insan o bebeği dogurnamis dahi olsa sokağa çöpe ve aklim hayalimin almadığı bir cok yere ve bir çok sekilde bırakmaz zaten doğru olan davranış biçimi budur o bebeğe sahip çıkmak karnini doyurmak sicak tutmak vs gibi bu ucunu topladiğimizda bir sağlıklı anne adayı anne çıkıyor karşımıza normal bir süreçte anne olmuş hazırlık yapmış ve bebek sahibi olmus kadın hir anne bir melek! !!
peki napar bu anne 9 ay karnında taşır bu süreç oldukça zorlu b8r süreçtir doğurur ve sürekli nefesini dinler nefes alıyor mu altı pis mi pisik oldumu doydumu yeterince emdi mi ben ona ne verebilirim nasıl yeterli bir birey yapabilirim nasıl yetistirebilirim hasta oldugunda saatlerce uykusuz kalıp basinda bekler yaz kış gece gündüz 7 24 sürekli başında durur simdi bu kadin annedir birde doğurur ve o ona ait değilmiş gibi bırakır terkeder bazi kadınlar vardır alindeher imkanı az yada cook vardır amma anne olamaz o doğum yapıp onu yalnızlığa terk eden bir annenin bebeğini 9 ay rahiminde tasimamis o zorluklara katlanmamis doğum sancısı cekmemis olabilir ama o doğum yapıp yalnızlığa birakan şahsın bebeğine annelik yapar!! basında bekler uyumaz hep yanındadır her dsim kol kanat gerer şimdi kim anne kim değil bence bu soruyu vicdaniniz cevaplayacaktir her doguran ana olmaz ama her dogurmayan ana olabilir

0

hayir sadece dogurmakla olunmaz anne demek onu hissetmek kokusunu dokunuşunu vs

1

doğurmanın annelik üzerindeki etkisi büyüktür fakat doğurmak yetmez. kalp ister, sabır ister, anlayış ister annelik. doğurupta çocuğuna düşmanı gibi davranan anne çoktur. ya da kendi doğurmadığı halde öz annesinden iyi bakan, daha büyük sevgiyle yaklaşan insan sayısı da fazladır. sevmeyi bilen insan annelik duygusuna sahip olabilir yalnızca. doğurmak o sevgiyi güçlendirmek için anne çocuk arasında oluşan bi bağdır. ve sevgiyi bilmeyen hiçbir anne doğurmakla anne olamaz.

2

asla annelik doğurmakla olmaz anne dediğin çocuğunu doğurduktan sonra annelik yapması gerekir çocuğunu koruyup kollaması gerekir çocuğunu en iyi şekilde yetiştirmesi gerekir ona sevgisinin şefkatini göstermesi gerekir onu başıboş bırakmaması gerekir yani anne dediğimiz zaman çocuğu için her fedakarlıkta ve hiçbir şeyden mahrum bırakmaması gerekir çocuklar en iyi şekilde topluma karşı duyarlı olmasını üretmesi gerekir görüyoruz bazı anneler çocukları sabahtan akşama kadar dışarıda sokaklarda elinde küçük yaşta sigara ve bali poşetleri elinde ve bu annelerin hiç umrunda olmadığını görüyorum çünkü benim oturduğum semtte birçok erkek çocuklar daha 9 10 yaşındadır ve elinde sigara ve bali poşetleri ve aileleri de aynı o semtte oturuyor onları uyandığımda da sanki suçlu ben oluyormuşum gibi hatta annelerimizi tersliyorlar yani böyle doğrup sokağa atmak hiç de annelik olmasın.

1

hayır sadece doğurmakla annelik olmaz annelik çocuğunu sevmektir büyütmektir onu daha iyi bir gelecek için onu hazırlamaktır daha sayamadigimiz vb. şeyler annelik bunlardan ibaret yani her çoçuk doğuran anne olamaz önemli olan anne olmak değil önemli olan anneliği taşıyabilmektir.

0

hayır tabii ki de annelik sadece doğurmak ne olmaz onun getirdiği yükümlülükler de vardır örneğin bir anne çocuğunu çok iyi yetiştirmeli ve ona sahip çıkmalı çocuğu doğurup ortalığa bırakmamalı bazıları çocuğu sadece doğruyorlar ve ortalıkta bırakıyorlar bunu hiç doğru bulmuyorum bence bir kadın eğer çocuk doğuruyor sa onu çok iyi bir şekilde yetiştirmeli.

2

elbette annelik sadece doğurmakla olmaz. annelik asıl doğurduktan sonra başlıyor. annelik salt küçük bir çocuğu dünyaya getirmek değildir. çocuğun her türlü işleri ile ilgilenmektir. onu bir nevi hayata hazırlamaktır. bundan ötürü çoçukları dünyaya getirdikten sonra onun herşeyi ile ilgilenmek gerekiyor.

1

hayir, sadece dogurmakla olmuyor. gecen aylarda bir haber vardi. anne dogurmus cocugunu... dogdugu andan itibaren cocuguna camasir suyu enjekte etmeye baslamis. hastalaninca cocugu hastaneye goturuyormus. iyilesince, eve gelince tekrar basliyormus. sebebini sorduklarinda ise cocugunu beğenmemiş kadin. bahaneye bakar misin... begenmemis cocugunu. yqni o yuzden sadece dogurmakla anne olunmuyor malesef.