0

hayır kesinlikle idamın gelmesini istemiyorum yüz kızartıcı suçlar dahi olsa. kim be yaptıysa bence cezasını sürünerek çekmeli ölmek kolay bir yöntem öyle idam gelsin demek kolay. insanlar hiç düşünmeden bunu bir anlık öfke ile söyleyebiliyorlar. evet yaşamaya değmeyen bir sürü kötü insan var niçin yaşıyor ki bunlar diye düşünüyorsunuz haklı olarak bende aynısını düşünüyorum. ancak bu birşey ifade etmiyor bir şekilde dünyaya gelmiş işte . ve mutlaka psikolojik sebepler vardır bunda da hernryse suçluları korumak veya anlamak niyetinde değilim elbette. ancak birgün kendimizin suçlu olmayacağını hiçbir zaman bilemeyiz. hiç birşey göründüğü gibi değildir. çok kötü insanlar var cinayetler, tecavüzler istismarlar, işkenceler, canavara hisle cinayetişleyenler vs gerçekten dünya yaşanılır olmaktan da çıkmış durumda bırakın bunu yapanları. ben hayatta kalıp o şekilde gebermelerini temenni ediyorum. yani idamı doğru bulmuyorum. kaldı ki bu tür insanlara idam gelse bile inanın bu idam cezası sadece bu insanlara uygulanmaz her türlü insana uygulanır. biliyorsunuz ki içeride bir sürü suçsuz insan da var sürülen. bu sebepten de idamın gelmesini doğru bulmuyorum. ne olursa olsun idam bir ülkeyi daha çok geriye götürür ülkenin gerisi ilerisi ile de değil benim kişisel kanaatim aslında

0

idam gelsin ama sadece tecavüzcü lere çocuk katillerine. fetoculara pkkalılara bunlara gelsin o idam bunlar ölümü hak ediyor aslında yaşımda gelsin. helsinki birdaha aynı b*ku yiyemedim lee böle insanlar cezaevlerinde kalması yanlış ölsunler gebersinler.

0

idamın gelmesi gereklidir bence.insanlara ibreti alem yapmazsan insanları durduramazsın ayrıca bugün birine tecavüz ediyor 10 yıl sonra çıkıyor birini öldürüyor tekrar hapse giriyor çok saçma değil mi?belki her suça değil ama tecavüz,adam öldürme,şiddet vb durumlarda kesinlikle idamın uygulanması gerektiği kanaatindeyim.bu şekilde bu suçları yapmayı düşünen insanların bir nebze önüne geçilebilir.

1

idam değil de gerçek şeriat kuralları gelmeli bence. islam'a uygun bir yönetim olsa zaten suç oranları düşer.

1

bir insanın hayatı her ne kadar önemli olsa da bazı suçlar var ki artık gelsin diyorum. küçük çocuk istismarları için kullanılabilir. hem de suç işlememek için caydırıcı olabilir.