0

eğtim hakkında konuşul sa günler aylar sürer bu ülkede bazı değerler kayboldu bunlardan birine öğretmenler

0

bende ücretli öğretmenlik yapıyorum. geçen yarım maaş yattı 500 lira. bir ay bununla geçineceğim. zor gerçekten. digerleriyle aynı işi yapıp çeyrek maaşlarını almak üzücü. bide ücretli olduğun için ögrencilerin gözünde bile bi adım gerisindesin. ben alanım dışında bir derse giriyorum. bazen diyorum bari keşke kendi alanımda çalışsam ne kadar güzel olurmuş şimdi ders anlatmak için akşam en az 2 saat ders çalışıyorum. bazen ögrenciler bir soru sorduğunda bilmediğim oluyor utanıyorum. umarım atanırım.

0

gerçekten çok çok üzücü bir durum. eğitim öğretim alanında hizmet veren bu kutsal görevdeki insanlar, atanamayarak zaten bir darbe görüyorlar. ikinci darbeyide attıkları bu adımda görüyorlar.

0

hayır alakası yon asgari ücretten fazla para alıyorlar.

0

saçma ve hak yenilerek uygulandığını düşünüyorum tamamen özel sektörün bencil ve daha çok hırs yaparak daha çok kar amacı güttüğü bir şekildir aynı işi yapan aynı öğrencilere aynı görev tanımı olan bir öğretmenin böyle emeğinin karşılığını alamaması oldukça üzücü be gurur kırıcı bir durum olduğunu düşünüyorum bu durumda tüm öğretmenlerın hatta tüm özel ve kamu da çalışan aynı görevde ve aynı meslekte bulunan insanlar eşit hak ve özgürlükler içerisinde aynı statüde olması gerekmektedir.

0

yazık. gerçekten çok yazık. ama onu da alamayanlar var. torpili olan yapıyor onu da. ben de e devletten başvuru yaptım ama aranmadim.

0

işsiz kalmaktansa en azından iş bulmuş çalışıyorlar. insan önce elindeki paraya şükretmesini öğrenmeli. sonrasında zaten rabbim fazlasını verir onlara.

0

bence gerçekten çok büyük ayıp olduğunu düşünüyorum gerçekten de ücretli öğretmenlerin ücreti artırılmalı diye düşünüyorum

0

bence daha fazla alabilirler isterlerse özel ders vs. verip daha fazla para kazanabilirler

0

o kadar emeğe yazık diyorum ne diyeyim. bizim ülkemizde tam karşılığını alan bir meslek neredeyse yok.