1

her pahalı ürün kaliteli olacak diye bir kaide yoktur. bu sebeple her çok para verdiğimiz ürünler kaliteli değildir. ve kalite sadece kullanımla değil ihtiyaç ile de ilgilidir.

1

bu çok yanlış bir düşünce ve yaygın bir yanılgı. deney için aynı domatesleri üçe bölüyorlar ve üçüne de farklı fiyatlar koyuyorlar. kimse ürüne bakmadan pahalı domatesi alıyor. önce en pahalı olan, sonra orta seviye, sonra ucuz olan tükeniyor. oysa aynı domates. bu yüzden biraz sorgulamak, araştırmak gerekli. bilgi sahibi olmak lazım bu konularda. kaliteli ürünler pahalı olabilir evet, ama pahalı ürünler kalitelidir gibi bir düşünce yanılgıya iter insanı ve yanlıştır bana göre.

0

normalde bu doğru bir algı ama türkiyede geçerli değil çünkü türkiye de ahlaklı ticaret yapmak çok zor bakkalından ünlü iş adamına hepsi bu şekilde yaşıyor. bakkallar 3 liralık malzemeyi 10 liraya verir oldular. herkes bir mal yapayım en pahalısı olsun çabasında. bir malın pahalı olması için bazı parametreler gerekmektedir. örneğin az bulunan bir şey olmalı . kıymetli şeylerle üretilmeli . talep fazla ise pahalı olması normal ama 3 liraya bulabildiğim şeyin 130 lira olması saçmalık. çünkü aklıma ya 130 liraya kadar ben bundan elli tane alırım diyip kaliteli olan şeyi almıyorum. bazen fiyat performans önemli oluyor.

0

eğer bir ürün pahaliysa ona kaliteli diyemeyiz ama istisnalar kaideyi bozmaz bazı ürünler de kaliteli olunca pahalı oluyor.bence pahaliliktan ziyade kaliteye önem vermek gerekir.

0

pahali olan seyler tabikide kaliteli seyler olabiliyor ama bazen cok fazla para vermek yerine aynisinin daha uygununu alabiliriz sonucta ikiside ayni sey ustune giyiyosun veya yiyorsun veya takiyorsun bence bazen o kadar da gereksiz yere masraf yapip pahali pahali seyler vermeye gerek yok en guzel aricaginiz sey ucuz ve kaliteli olandir aklinizi kullanin her zaman para yedirmek yerine paranizi biriktirin tasarrruf her zaman iyidir unutmayin.

0

pahalı olan bir şey asla kaliteli bir marka değildir aslında onlar da aynı şeylerden ve aynı kalitede yapılmaktadır sadece onların üzerine bir marka etiketi bozuk bize pahalı olarak satıyorlar ve bu sayede bir bunları dayanıklı diye düşünüyoruz kalitesiz bir ayakkabı yoktur her kalitelidir sizin bakış açınız a göre değişir bu durum. mesela bir kalitesiz ayakkabı yapıyorlar ucuza satıyorlar diğer kaliteli dediğimiz ayakkabı ise aynı maddeden aynı şekilde yapılıp üzerine marka etiketi nasıl pahalıya satıyorlar yani hiçbir alakası yoktur diye düşünüyorum.

0

hayır değildir kaliteyi belirleyen standartlara uygunluk kullanılabilirlik ve müşteri geri donusleridir

0

çok ucuza alıp pahalısından daha kaliteli olan ürünler gördüm. fiyat kaliteden ziyade markayı temsil ediyor. marka adı varsa fiyatı artıyor.

0

pahalı olan şeyler genelde kaliteli olabiliyor, fakat pahalı olan her şey aynı zamanda kalitelidir demek yanlıştır, ve bu düşünce ile yolunuza devam ederseniz sizi zarara sokar. dolandırılma ihtimaliniz bile var bence. bu yaklaşım hiç de doğru değil. o zaman ucuz olan her şey de çakma mı oluyor? yani buradan bile mantıksız bir yaklaşım olduğunu anlayabilirsiniz. böyle bir anlayış olmamalı.

0

bazen böyle olabiliyor ancak çoğu zaman bazı ürünlerde pahalı olmasına rağmen kazık olabiliyor örneğin telefon markası olarak samsung güzel bir telefon markası ve ucuz ancak huawei ondan daha kötü ama huawei ondan daha pahalı yani bazen araştırmak gerekiyor araştırmadan bir şey almanızı tavsiye etmem