0

çocukken çok oynadığım oyun körebe ip oynardık yorulana kadar bütün çocukluğum dışarıda geçti ip oynarken hep yere düşerdim boyum kısa olduğu için o günlerin geri gelmesini isterdim şimdiki çocuklar telefonunda oyun oynuyor dışarıya çıkmıyorlar

0

ben çocukken topraktan çamur yapıp oynamayı çok severdim. ellerim çatlardı bu yüzden ama hiç bıkmazdım. arkadaşlarla karanlıkta saklambaç oynardık çok eğlenceli olurdu saklanmak için yeni yerler keşfederdim ebe olan zor bulurdu . sanırsam en çok oynadığım oyun bu .

0

küçükken sabah erkenden kalkar bütün arkadaşlarımı toplar ve yedikule oynardık bu oyun yedi tane silindir taşı üstüste koyup topla devirip oynanan bir oyundu saatlerce oynardık hiç yorulmadan bıkmadan saatlerce aynı oyunu oynadık akşam hava kararınca bırakıpeve giderdik o kadar sıkılmazdık ki bazen bu oyunu evde de oynardık şimdiki oyunlar gibi değil o zaman oynanan bütün oyunlar keyif verir değil uzun eşek oynardık saklambaç oynardık körebe oynardık hele bayram günleri kapı kapı herkezin zilini çalardık ve topladığımız şekerlerin hepsini yedikten sonra şeker kağıtlarını taşla ezip halı yapardık saatlerce uğraştıktan sonra beş dakka bile oturmadan o kağıtları alıp zevkle yırtardık ben çocukluğumu dolu dolu yaşadım bir sürü ismini bile hatırlamadığım oyunlar oynadım hepsinden büyük keyif aldım şimdiki çocuklara bakıyorum da hepsi oyuncak peşinde teknoloji peşinde ve eminim ki büyüyünce bunların hiçbirini hatırlamayacaklar çünkü mutlu oldukları hiçbir anları yok bence eski zaman çocuklukları daha anlamlı ve daha değerli hepsi birer anı olarak kaldı bana

0

çocukken çok fazla arkadaşım yoktu. olanlarla mezarcilik oynardık.

0

ben yakalanmac saklambaç yakar top çok oynardık ah ah ne güzel günlerdi tum mahallenin çocukları toplanıp oyun oynardık millet bağırdı bagirmayin diye bizde onlara bağırdım çok güzel günlerdi gerçekten bazen aklıma geliyor kendi kendime gülüyorum ne güzel günlerdi keşke o günlere donebilsem parklarda saklanabilen mahallede herkesi kizdrsam oyunlarimi tekrar oynasam mahallede koşarak bağırsak vla cocukluyum aklıma geldi :))

0

biz mahallede en çok saklambaç oynardık. akşam karanlıklarında daha zevkli olurdu. ben bazen ebe sevmediğim birisi ise eve giderdim oda dısarda heryerde beni arardı :)