0

çok basit dil öğrenin ve bu gerçekten mükemmel bir seviyede geliştiriyor ben dil öğrenmeye çalışırken çok zorlanıyorum. zihininizi geliştirmek için biraz felsefe ile de ilgilenin bir hayat görüşü ve bir bakış açısı yakalayabilmek için bu da geçerlilik arz eden bir şeydir. benim edebiyatla ilgili problemim var konuşma dilinde iyiyim ama yazma da bir o kadar kötüyüm. edebiyata ilgim biraz olsun artmıyor bunu nasıl sağlayacağımı da bilmiyorum. edebiyatla ilgilenen insanlar nasıl çıldırmıyor merak ediyorum. çünkü edebiyat çok soyut geliyor bana açıklayamıyorum ama ilgilenmek istiyorum inşallah ilerde bir gün

0

sudoku satranç bulmacalar gibi zeka oyunları oynamalı bol bol kitap okumalıyız.zeka sen kullanırsan artar yoksa azalır

0

sudoku benzeri zeka oyunları oynanabilir. kitap okunmalıdır. hafızanın canlı kalması için yeni bilgiler öğrenilmelidir. tüm bunlarla beraber yoga, meditasyon gibi aktiviteler hem beden hem de zihin sağlığı için önemlidir. zihnin dinlenmesini, sakinleşmesini de sağlarlar.

1

zihnimizi geliştirmek için sorumani sitesi ve bilgi yarışmaları çok iyi.

0

beyine yararlı yiyecekler yiyebilirsiniz bununla birlikte kitap okumak düşünmek sudoku veya bulmaca çözmek hayal kurmak gibi eylemler ise yarayabilir. mesela bir kitap okuyup devamını kendin yazman veya tahmin etmek çok ise yarar.

0

kitap okumak, uzun düşünce egzersizleri yapmak, tartışma ortamlarına katılmak, ilgi alanın olmayan konuları da takipte bulunmak, günlük gazeteler de buna katkı sağlayabilir.

0

sudoku , bulmaca çözmek, kitap okumak vb eylemler geliştirici etkiye sahiptir.

1

kendinizi geliştirmek için çeşitli kuruyemişler yiyebilirsiniz. ceviz kuru üzüm çerezler falan. bunları yiyerek beyin gelişimi oluşturabilirsiniz.
bir de sürekli olarak kitap okuyarak veya gelisimi destekleyen kitaplar okuyarak kendinizi geliştirebilirsiniz.