0

kitap en çok okunan şeylerden birisidir ve kitap ayraçları özellikle önemlidir ve bir çok kitap ayracı yapılabilir genellikle kitaplarda olur ama kendimiz de birçok nesneden kitap ayracı yapabiliriz bu nesnelerden birkaçı mesela aklıma ilk gelen tüy olabilir veya kartonun ikiye katlayıp dik bir şekilde uzunlamasına keserek renkli kartonlardan olursa göre daha çok hitap eder ne kullanılır ikiye kesip katlanarak kitap ayracı yapılabilir. bu kitap ayracı ipten ne yapılabilir renkli iplerden ponponlu iplerden ve daha birçok ipten yapılabilir ve kullanılabilir ipin genelde kenarlarından büyük olduğu için kullanılması daha kullanışlı ve daha iyidir kitabın kaldığı yer unutulmaz ve sağlam bir şekilde durur. başka bir yöntem ise aklıma gelen mesela gül olabilir bahçeden koparılan kırmızı bir gül veya pembe bir gül gerçekten çok iyidir içinde hem koku yapar kitabın hem de güzel bir görüntü sağlar bulunduğu yer unutulmaz gül kokulu kitap okuma alışkanlığını daha çok ileriye götürür bu yüzden kırmızı gül veya pembe gül kullanılabilir kitap ayracı için başka bir şey aklıma gelmiyor ama en güzelleri bunlar birçok şey kullanılabilir para değişik kağıtlar kalem ve daha birçok şey ama en çok kullanılan kitap ayraçları bunlardır ben genelde bunlardan yapıyorum.

0

küçük bir karton yada kağıt parçası, kurutulmuş gül yada yaprak, ufak bir tahta parçası, herzaman görmek isteyebileceğiniz birinin fotoğrafı, kürdan ve daha birçok şey.

0

ben genelde kaldığım sayfayı katlıyorum çünkü ayraç düşüyo ve ben kaldığım sayfayı bulamayınca sinir krizi geçiyorum eğer başkasından aldığım bir kitapsa da kalem kağıt elime ne geçtiyse koyarım

0

her türlü şeyi kitap ayracı olarak kullanabilirsiniz

1

bir yerde okumuştum ''kitap ayracı 10 liraymış, 10 lirayı ayraç olarak kullanırım daha iyi'' diye. gerçekten öyle.

ben ayraçların ince olmasına dikkat ediyorum, süslü ayraçları sevsem de kalın olanlar kitap cildini ayırabiliyor. ama bazen ayracı da unutup o an elime ne geçerse koyabiliyorum. bu bazen bir telefon, bazen bir terlik, bazen bir toka olabiliyor.

0

kitap ayracı olarak kullanılan nesnelerden aklıma gelenler ,kuru gül,ataç,cetvel,tüy,renkli karton,pipet,kartpostal,veya en sevdiğin bir ünlünün resmi,ve benzeri şeyler...

0

kitap ayracı olarak bir çok şey kullanabiliriz.
mesela bazi insanlar ayraç olarak kitabın kendi sayfasını kullanir. aslinda genelimiz hep böyle yaparız. her zaman da böyle yapınca kitap kirisiyor ve zamanla o kitap yirtiliyor.
kitap yirtilmasin diye baska seylerde ayraç olarak kullanabiliriz. mesela normal defter ayracı kullanılabilir. hem kitabımız normal birşey olmaz. hem de rahatça nerde kaldığımızi hicbir zaman unutmayiz.
daha sonra kağıttan bir şekil yaparakta kitaplarimizin arasina koyabiliriz.
koyacagimiz ayraçlar kitaba zarar veremeyecek seyler olmasina dikkat etmeliyiz . çünkü kesici delici şeylerden ayraç yaparsak kitabimiz zarar görebilir.
kitapseverler bu tür konulara oldukça dikkat ederler. kitaplarinin bir sayfasına dahi zarar gelsin istemezler . çünkü onlar icin o kitaplar cok ama çok önemlidir .
bazi insanlar kitaplarina kadir kiymet vermezler. oyle insanlar o kitaplarin kac tane ağaçtan olduğunu düşünsünler bakalım.
o zamanda oyle davranacaklar mi bakalım.
bence düşünseler boyle seyler yapmazlar. yaptiklari seylerden de pişman olurlar.
herseyin bir yaratılış gayesi var kitaplarinda bir gayesi vardir.
insanlara bilgi verirler. onlari bir durum karşısında nasil davranacaklarini falan gibi durumlarda onlara yardımcı olurlar.
bakis açılarını degistirirler. insanlarin bir olay karşısında sadece bir pencereden degil baska başka açılardan izlemelerine en büyük nedendir kitaplar.
onlar yanliz insanlarin en büyük sırdaşı ve dostlarıdır.
onlar yalniz insanlarin dilinden cok iyi anlarlar. her zaman onlarla beraber olurlar.
onları asla yari yolda birakmazlar. kitaplar insanlarla beraber bir cağ açar. kitaplarda insanlar da can bulur. insanlar kitaplari bu yuzden cok severler.
bu yuzden onlari ayraç ile ayirir iken bu durumlara dikkat ederler. etmek zorundalar. çünkü kitaplarını cok seviyorlar. onlarin en büyük hazineleri kitaplarıdır. bazi insanlarda kitaplarinin arasina ya gül ya da fotoğraf koyarlar. öylece nerde kaldiklarini daha iyi anlarlar. insana baya yardımcı olan ayraclar genelde insanin kitapta kaçıncı sayfada kaldığını gösterir. yani hayatlarini nerde bıraktıklarıni belirten şeydir ayraçlari. bazi insanlarda ayraç olarak kağıt karton üzerinde yazılmış sözlerden oluşan kagit veya kartonu koyarlar.

0

kitabin sayfasının yaprağını büzerek yada güzel bir fotoğraf yada kagit yada karton vb

0

değisik kitap ayraçları almayı severim ama sevgili resminin üzerini delgeçle delip delikten bir kurdele geçirince çok güzel ayraç oluyor.

0

kağıt, kalem, kurdele, ip, cetvel, ince kesilmiş mukavva, dondurma çubukları vs.vs.

0

resim kağıt karton cetvel kurdale ip kalem

0

bulduğumuz ince herşey olabilir cetvel ip kağıt vs.

0

ben kitap ayracı olarak ya bir kalem tercih ediyorum ya da bir kağıt parçası koyuyorum.

0

kitap ayracı olarak röntgen filmi
mukavva
ince ve sert karton
cetvel
ince kesilmiş kereste kırıntısı olabilir.
fiyat etiketi
aklıma gelenler şuanlık bunlar

0

yeri geliyor tel toka kıstırıyorum ben:) yapraklar çok güzel oluyor aslında parkta bulduğum yaprağı eve getirip koyarım bi kitabın içine. marka etiketlerini koyardım ergenken:) şimdi ayracım var şirinler resmi var üzerinde.

0

bu anlamda yararlanabileceğin eline geçecek gözüne hoş görünen her şey, küçük kartonlar

0

sizin ilginizi çekecek küçük şeyler yada basit şeyler kısaca her şey olabilir. küçük bir kitap için yapılmış kitap ayracı yada karton parçası veya bozuk 1 lira yada bir lastik parçası en kötü hiçbir şey olmaz ve elinizle sayfayı bükersiniz. genellikle kitap alındığında içerisinden hediye ediliyor zaten ufak ve maliyetsiz şeyler oldukları için. önemli olan kitap okumak.

0

ben 1 tl kagıt para vardı eskiden onu kullanırdım:) ama zaten kitap aldıgımız zaman içinde cıkıyor ayraçlar..

0

fotoğraf yada kart postal. ben fotoğraf koymayı çok seviyorum. hem kitap okuyup eğlendiğim bir işi yapmak hemde bu eylemi sonlandırmaya çalışırken sevdiğim bir anı ile karşılaşmak heyecan verici birşey. yeniden gidiyorum o anlara. buda içimdeki anı aşkının taze kalmasını sağlıyor.

0

kitap ayracayrancı olarak çok çeşitli nesneler kullanılabilir. kağıt karton kalem ince bir kitap dahi olabilir. kaldığın yer belli olsun unutmayalım diyorsan aytaç kullanabilirsin. bu renkli bir karton dahi olabilir. önemli olan sonuçtur. mantık aynı kaldığın yeri unutmamak için kullanirsin