0

yaşadığımı düşünüyorum yaa... en azından şu devirdeki çocuklarla kıyasladığım zaman yaşadığımı düşünüyorum. tabiki onların tericihi olan bişey değil ailelerinden yada dışardaki insanlardan gördüklerine özeniyolar haklı olarak. ben mesala çamurdan pastada yaptım topta oynadım saatlerce eve girmedim üstümü başımı kirlettim vs. ama şimdi ki çocuklar telefon tablet.. bazılarının o bile yok bazıları silahlı savaşlı herlerde dışarı bile çıkamıyo.. bazıları sapıklar ve tacizciler yüzünden çıkamıyo.. bu devirde çocuklar istesede çocuklığunu yaşayamıyor malesef..

1

çocukluğumu yaşadım, ancak benim çocuklarım çocukluklarını yaşayamıyorlar, çünkü dünya telaşına daldık, para kazanmak, onları en iyi şekilde okutup, hayata hazırlamak için çalışıyoruz. ancak hem onları yarış atı gibi sınavdan sınava koşturuyoruz, canları çıkıyor, hem de çocukluklarından mahrum bırakıyoruz, boylarından büyük adamlarmış gibi onurlarını kırıyoruz, başarısız olduklarında intiharlarına sebep oluyoruz. benim çocuğum üniversite sınavını kazanmak zorunda, oysa suriyeli ya da afgan doğrudan istediği fakültede. ben evlatlarımın çocukluklarını yaşadığını düşünmüyorum. kendim yaşadım.

0

evet düşünüyorum çünkü eski zamanlarda fazlası ile eğlenirdik gezerdik tozardık hiç kimse karışmazdı eskiden düğün zamanlarında düğün konvoylarının önönü keserdik ve para alırdık giderdik onu bozdurur türk lirası alırdık çok eğlenirdik. dışarıdan içeriye asla girmez dik sürekli gezerdik oyun oynardık su savaşı yapardık. bizim buralarda bir çeşme vardı o çeşmeye giderdik suyumuzu doldururduk. birbirimizin kafasına boş arttırdık çok eğlenirdik hem yaz aylarında daha çok iyi giderdi serinletirdi . bisikletlerimiz vardı bisikletlerimiz ile karşıya uzak yere giderdik yarışırdık birbirimizle yenilen sonunda yenene kola alırdı ve güzelce birbirimizde sarılırdık erik ağaçları vardı erik ağaçlarına dalardık ve erik topladık yerdik çok güzel olurdu ne varsa eskilerde var idi şu anda bunları yapmak mümkün değil gibi düşüncelerim bunlardır.

0

evet çocukluğumu gayet güzel bir şekilde yaşadım kardeşim yoktu o zamanlar ama kuzenlerimle arkadaşlarımla geçirdim çok eğlenceli ve maceralı bir çocukluğum vardı özellikle köye falan gidince çok eğlenirdik.ama kötü yanı şuydu böyle 9 yaşına falan gelince oyun oynadığımda, yaşıtlarım boy olarak benden bayağı küçük olduğu için beni büyük sanıyorlardı boyumdan dolayı bu yüzden niye küçüklerle oynuyorsun diyorlar halbuki aynı yaştaydık :)

1

çocukluğumuzu güzel bir şekilde yaşadığımı düşünüyorum çünkü evin en küçüğü ben olduğum için çocukluğumu en güzel şekilde ve istediğim şekilde yaşadım keşke o çocukluk yıllarında kalabilseydim.