0

ben ciftcilerimizin kullandiklari urunlerin, gubrelerin pahali oldugunu düşünüyorum. yani tamam ulkemizde ciftcimize destek var. ama ne kadarı yeterli acaba. herkes yararlaniyor mu bu ciftci desteklerinden bilmiyorum ama ektikleri ürünlerinde para yapmamasi çiftçileri de üzmekte diye dusunuyorum. ciftcilerin ektiklri urunlerin pazarda bu kadsr pahali olmasi, onlarin caninin ayrica sıkılmasına sebep oldugunu dusunuyorum. tarladayken urunun ucuza satilip pazarda 6-7 liraya 10 liraya kadar ciktigi oluyor. birde urunlerin satilmasindan dolayi borclari varsa onlsri da karsilamiyorsa eger tarimi birakabiliyor ciftci. ugrasmak istemiyor istedigi kazanci saglayamadigi icin. en sonunda herkes memleketine donup kendi yiyecegini filan dikecrk. durum inu gosteriyor vallahi.

2

çünkü çalışan, üreten kesim asgari ücretle geçiniyor. gelir az , gider çok. o yüzden insanlarda birçok işten elini ,eteğini çekti. maddi getirisi fazla olan işleri tercih ediyor. ülkemizde gelir adaletsizliği düzelmediği müddetçe insanlar hep başka alanlara yönelecek.

1

tarım desteklenmiyor bir de ithal çok şey alıyoruz yerli üretim teşvik edilmiyor. baska bir neden de aracılar kazanıyor asıl tarımla uğraşanlar kazanmıyor.