0

yani ben ulkemizde egitime yeteri kadar iyi olmadigiji dusunuyorum. ve her yeni grlen milli egitim bakani, bir oncekinin yaptiginin ustune bir tugla koymak yerine sistrmi degidtiriyoruz deyip daha da niteliksizlestirmekten baska birsey olmuyor malesef. en basitinden ilkokul birinci sinifta ogretilen yazinin bilr guzel yazi olmasina karar verildi. zaten normalde kalem tutamayan eller birde guzel yazi yazmaya zorlandi. yani birakin bunu 4. sinifta koyun ve ogrencilerin bu derste sadece bu yazı ile birseyler yazmasini saglayin. isterlerse kitaptaki bir metni defterine guzel yazıyla gecirsin ya da bir hilaye uydurup kendileri birseyler ywzabilir. yani illa bunu ogretmek istiyorsaniz ancsk bu sekilde ogretebilirsiniz. ve univeristelere giris sinavlari. yok tek kademeli olacak yok iki kademeli olacak derken yine tek kademeye indi universite sinavlari. bu grnclere yazik degil mi. kendilerini ona gore hazirliyorlar. ve artik o kadsr cok ezberci zihniyetr dayandi ki bir sure sonra unutuyorlar. beden egitimi, resim dersleri konuldugu kadar, tarimla alakali, gunluk hayattan ufak tefek isleri kendileri yapacak hale gelseler mesela. is egitimi dersi gibi dersler, ahlak egitimi, gorgu kurallari gibi dersler konulabilir. ilkokul ve lise duzeyince.

0

ülkemizde eğitime gerekli yatırımların yapılmadığını dusunuyorum.egirim sadece ders kitapları demek değil. deneyler,çözüm odaklı çalışmalar yapilmalı. kültür,ahlak konularında da ekstra eğitimler verilmeli ki çocuklarımız önce insan olmanin sonra bir iş sahibi olmanın gerçekliğini kavrayabilsinler.

0

ülkemizde önemli olan şey binalar yani okulun inşaatı içindeki öğretmenin vasıf’ından daha önemli neden bu duruma geldik nedenlerinin araştırılması gerektiğini düşünüyorum. eskiden bir söz vardı, ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok ne elbiseler gördüm içinde insan yok sözü gibi çok canım yanıyor. eğitim sistemi bitti inşallah düzelir ama sanmıyorum.

0

ülkemizde özellikle köy hayatı yasayan kardeslerimin egitimi cok az bunun sebebi yokluk ve maddı olanak olmaması ve koylerde dogru durust ne okul var nede ögretmen öğretmenın olmadıgı okulda okul olmaz suan öğretmen olmak isteyen egitim vermek isteyen mılyonlarca hocalarımız var ama kımse koy hayatında yasamak istemiyor koyde ögretmen olmak istemiyor. sebebini bilmiyorum

0

ülkemizde ki eğitim yıllardır deneme yanılma yöntemi ile kısa vadede verim almak üzere yapılmış sistemlerle doludur.
bu durum çok vahim ve sıkıntılı süreçleri doğurmaktadır.
önem verildiğini kısmen kabul ediyorum. ancak: artırılması gerekenler konu ahlaktır.

2

ülkemizde eğitime gereken önem verilmemektedir. eşit eğitim yok. zenginseniz, paranız var ise eğitim imkanlarının hepsi önünüze seriyiyor. şu son 16 (onaltı) senede bile en az 6 (altı) kere eğitim sistemi değiştirildi. bu kadar da olmaz yani. ilkokul eğitiminde bile en basit şekilde yazı sisemihi bile kaç kere değiştirdiler. ya kimseyi de bu konuda konuşturmadımak. anneler ve babalar olarak bjzler yorulduk ki çocuklarımız ne yapsın ? peki nerede o sistemi elli kere değiştirenler? ya inanın mahvoldum yok 4 sene yok 5 sene derken eğitim bitti. bırakın da bari yeni milli eğitim bakanımız bu işin mutfağından gelme o birşeyler yapsın. ama yok ona da karşılıyor. ne güzel planları vardı. ama mani olunuyor.

0

ülkemiz de eğitime gram önem verildiğine inanmıyorum. her yıl sistem değişiyo ve öğrencilerin geleceği kararıyor.

0

bnce eğitime gereken özen ve önem verilmemektedir.sürekli degişen sınav sistemleri öğretmenlere verilen maaşın yetersizliği ve öğretmenlere gereken değerde verilmemektedir.

0

eğitim ülkemizin kanayan yarası bence. yıllardır herkesin iki de bir değiştirdiği köklü bir değişikliğin yapılmadığı alt yapısı zayıf olan plan ve programların yapılmasından dolayı bir türlü gelişemiyor. eğitim çok zayıf her gelen bir şey diyor daha öğrenciler bir şeye alışmadan yeni bir şey çıkıyor.