0

ben cocuklarin en az 15-16 yaslarinda telefon sahibi olmasindan yanayim acikcasi. 13-14 yasinda telefon vermek zorunda kalirsam cocugumun eline, tuslu bir telefon alip vermeyi düşünürüm acikcasi. o da sadece ulasmak acisindan. 13-14 yasindaki bir cocugun akilli bir telefonunun olmasi biraz abestir aslinda. yani bende ilk telefonumu aldigimda 16 yasindaydim ama o sira akilli telefonlar daha cikmamisti. meshur samsung e250 donemleri iste. ilk telefonumda oydu.

0

tek başına dışarıda kalabilecek yasa geldiğinde telefonu da mutlaka olmalı.

0

bence çocukların telefona sahip olma yaşı lise birinci sınıfta makuldur. lise 1. sınıftan önce telefona sahip olmalarını gereksiz ve zararlı buluyorum.

1

çocukların telefon sahibi olma yaşından ziyade o telefonu kullanabilecek ahlakta ve edepte olmaları, ve bunu da başkalarına öğretecek safiyette öğrenmeleri gerekir.
ancak bu ahlaki düzeyde olan çocuklarımızın ise kendi paralarını kazandıkları zaman telefon sahibi olmaları gerektiği düşüncesindeyim.

0

çocuklarımızın telefon sahibi olma yaşı 15 (onbeş) olmalı, ancak dışarıdaki tehlikelere karşı mutlaka telefonları olmalı. aksi halde bu uyuşturucu satıcıları, bu sapıklar, tecavüzcüler, hırsızlar ve şerefsizleri nabol tespit edeceğiz, evlatlarımızı bu tehlikelerden nasıl koruyacağız ?

0

bence çocukların elinde telefon olmamalı en az 16 yaş olması lazım diğerleri için yani 12 13 14 yaşı olanlar için ahım şahım telefonlara gerek yok haber alabilmek için sıradan bir telefon gerekli olmakta

0

bnce çocuklara erken yasta telefon sahibi olmasını doğru bulmuyorum . küçük yaştaki çocukların bilinçsiz telefon kullanımı başlarına kötü olayların gelmesine neden olabiliyor.