0

bill gates hakkında bildiğim iki şey var biri microsoft kurucusu olması bir diğeri de dünyanın en zengin insanlarından biri olması.

0

28 ekim 1955 seattle doğumlu abd'li yazar, yazılımcı, girişimci, yatırımcı ve iş adamıdır. evlidir üç çocuk babasıdır.1975 yılında kurduğu microsoft'u kısa zamanda hızlıca büyüterek multimilyerder seviyesine ulaştı. başarılı bir avukatın oğlu olan gates oldukça başarılı ve zengin bir ailenin çocuğuydu. microsoft'un kesin başarısı apple'nin microsoft'a verdiği sipariş üzerine gerçeleşti. ilk olarak general electrik isminde bir program yazan bill gates bilgisayara karşı tic-tac- toe oynatan bir yazılım geliştirdi. bilgisayara olan merakıyla henüz lisedeyken "worl book" ansiklopedisini okudu hem de hepsini. boş zamanların da arkadaşı paul allen le beraber çoğunlukla bilgisayar programları üzerinde geçiriyordu.iki arkadaş şirketlerin büyük bilgisayarlarını kullanabilmek için yazılım hatalarını bulup düzeltiyorlardı. bill gates tek bir vizyon üzerinden işini büyüttü ; her eve bilgisayar sokabilmek. daha sonra bil gates windows u geliştirmeye başladı .

0

dünyaca ünlü işletim sistemi olan microsoft'un kurucusudur. 59 yaşındadır ve dünya'nın en zengin ilk 10 kişisi arasında yer almaktadır