0

bizim aramız kötü çünkü yaşadığımız bir olay oldu. ben alanya gibi sıcak bir şehirde yaşıyorum özellikle yaz aylarında aşırı sıcak olduğu için çoğu insan balkonda uyuyor. ben içeride yatmayı tercih ediyorum çünkü böcekler çok oluyor. yine bir gün saat gece 3 gibi alt kattaki komşumuzun balkonundan son ses müzik sesi gelmeye başladı ben abim falan çalışıyorduk o dönemde. abim uyandı müziği kapattırmak için aşağı indi adam biraz sarhoşmuş abime diklenmeye falan başladı sonra küfür etti. babam duydu geldi. adamla kavga edeceklerdi ama adam özür dileyip gidince babam sarhoştur deyip bir şey yapmadı o zamandır hiç konuşmuyoruz. veya birbirimizden bir şey istemiyoruz.

0

biz eskiden gecekondunun bulunmaktaydı ve bu gecekonduda komşular ile aramız fazlası ile iyiydi birbirimize fazlasıyla yardım eder idik. geçtiğimiz yıllarda ise eski bir binaya taşınmıştır bu binada üstümüzde oturan komşumuz ile aramız pek iyi değildi kişi sürekli bağırıp çağırıp üstten ses yapıp çocuklarına dur sus demeyip sürekli ses yapıyorlar idi ve bizi fazlasıyla rahatsız ediyorlar idi. binada hakim bulunan komşuların tümü ile aramız iyiydi ama üstümüzdeki oturan komşumuz ile aranız iyi değildi bir de şunu ekleyeyim ki üstten alır çırpar çırpmak gündeminin dışında üstten sürekli bir pislikler atarili balkonumuz amcama fazlası ile kirlenir di ve camlar balçık bağlardı. biz gider ona söylerdik yapma ya ses çıkarmayın yüzden bir şey çıkmayın derdik ama onun umurunda olmaz gidi vurdumduymaz da giderdik söylerdik çocukları üstümüzden ses yapardı ve sustur derdik o çocuklarına terbiye ver derdik asla veremem derdi. ikinci taşındığımız binada yani bu şekilde üstümüzdeki komşu ile aramız iyi değildi. şu anda o evi kiraya verdik ve evimizde oturmaktayım üstünüzde arkamızdaki komşularımız ile aramız fazlası ile iyi samimiyiz bunun dışında hiçbir şekilde rahatsız olduğumuz bir durum yok be binadaki tüm komşularımızın ile aramız fazlası ile iyi ve samimimiyiz.düşüncelerim bunlardır.

1

genellikle ben komşularla pek fazla yakın olmuyorum ama benim yakın olduğum komşularım da var sevdiğim komşularım da var ve aram iyi olmadığı bir komşu da var o komşum da kıskanç ve kendini beğenmiş biri olduğu için ondan hiç haz etmiyorum.