0

her zaman değil ama evet bazen komşu komşunun külüne muhtaç olabiliyor. ama günümüzde komşuluk o kadar kötü durumda ki aynı apartmanda kalıp birbirlerin tanımayan insanlar var. bazıları sadece kendini bilsin yeter diye düşünüyor ve merak dahi etmiyorlar komşularını. eskiler ile kıyaslarsak aynı apartmanı geçelim mahalledeki herkesi tanırlardı. eskilerin yani yaşlıların dediği gibi komşuluk öldü.

0

komşu komşunun külüne muhtaçtır kelimesi fazlasıyla günümüzde kullanılma arkadaşa atalarımızın söylediği bir söz olarak da geçirilmektedir. benim fikrimce komşu komşunun külüne muhtaçtır ya da muhtaç değildir ama eskilerden muhtaçtır gibi gelmektedir. bunu nasıl açıklayabiliriz yani size şunu söyleyeyim şeysi zamanlama bolluk bereket var iken komşuların arası iyi iken birbirlerine sürekli yardım etmektedir ve o zamanlarda komşu komşunun külüne muhtaçtır denilmekteydi. ama günümüz de bu bolluk bereket kalktı teknolojiler gelişti tabii ki de doğal olarak ise millet telefonu ve tablete bakmaya devam etmekte ve hiç komşularına bakmamaktadırlar. artık eskisi gibi kimse kimsenin külüne muhtaç değil ve yeni teknolojiyle birlikte teklifi ile internetten hemen anında istediğinizi sipariş verebiliyorsunuz ve daha sayamadığım birçok özellikleri gerçekleştirebiliyorsunuz. eski zamanlarda teknoloji olmadığı için sürekli elle yapılan şeyler olduğu için yan yana oturan komşuları sürekli birbirlerine muhtaç idi mesela bir komşu ekmek yapacak ise undan ekmek yapılması için unu kalmamış bir komşu diğer komşusundan gidip istiyordu ve o komşusu ona yardım ediyordu veriyordu. ama günümüzde ise bu durum tam tersine dönmüş bir vaziyette ilerlemekte komşular artık ses yapıyorsun diye birbirlerine silah ile kurmaktadırlar ve sürekli kavga etmektedirler eskiden bu kavgalar bulunmamakta idi. yani demek istediğim kelime komşu komşunun külüne muhtaç kelimesi eski zamanlarda geçerli bir kelimeydi şu anda günümüzde böyle yardımlaşma ve birbirlerine yardım etme konusu hiçbir şekilde söz konusu değil ve hiçbir şekilde komşuları birbirlerine yardım etmeleri söz konusu değildir.düşüncelerim bunlardır.

0

evet gerçekten komşu komşunun külüne muhtaçtır çünkü nasıl muhtaçtır senden olmayan bir şey bir anda sana lazım olur acele olduğu için dışarıya çıkma vaktin olmayabilir komşudan istersin ihtiyacını görürsün hasta olduğunda akrabalar gelmeden önce ilk komşun sana yakındır o yetişir yani her zaman komşu komşuya muhtaçtır ve yardımcısıdır.