0

organ bağışı günah değildir hatta bir ayette kim bir kişiye hayat verirse tüm insanlar hayat vermişcesine sevap kazanır denmiştir. yani tam tersi fazlasıyla sevaptır. ayrıca organ bağışı o kadar güzel bir şeyken günah olması olmazdı zaten senin organın bir başkasına hayat veriyor sen kullanmıyorsun ama onun başkasını yaşattığını biliyorsun çok güzel bir duygu olmalı.

0

bu konu hakkında tam net bir bilgim bulunmamakta ama geçenlerde o bir tane hocanın teki diyanet açıkladı ve organ bağışında bulunmak bir kişinin vücuduna bütünlüğüne değiştirmek olduğu için caiz diye söyleniyordu ama pek bir biliyorum bulunmamaktadır .düşüncelerim bunlar.

1

din işleri yüksek kurulu başkanlığı'nın organ bağışı ile ilgili yazısında; kur'an-ı kerim ve hadis-i şeriflerde, organ ve doku nakli konusunda sarih bir hüküm bulunmadığı belirtilmektedir. ancak dinimizde, kitap ve sünnet'in delaletlerinden çıkarılmış genel hükümlwr ve kaideler de vardır, kitap ve sünnet'e açık hükmü bulunmayan ve her devirde karşılaşılan yeni meselelerin hükümleri, fakihler tarafından bu genel kaideler ile hükmü bilinen benzer meselelere kıyas edilerek (tahriç yoluyla) çıkarılmıştır. organ ve doku nakli konusundaki hükmün tayininde de aynı yola başvurulması uygun olacaktır. yazmaktadır.
insanın mükerrem bir varlık olduğu, yaratıklar içinde allah'ın onu mümtaz kıldığıbelirtilmiştir. bu itibarla, normal durumlarda ölü ve diri kimselerden alınan parça ve organlardan faydalanılması, insanın saygınlık ve kerametine aykırı olduğu için, caiz görülmesiği yazmaktadır.
islam alimleri; karnında canlı halde bulunan çocuğun kurtarılması için ölü annenin karnının yarılmasına, başka yoldan tedavileri mümkün olmayan kimselerin kırılmış kemiklerinin yerine başka kemiklerin nakline, bilinmeyen hastalıkların teşhis ve tedavilerinin sağlanabilmeai için, yakınlarının rızası alınmak suretiyle, ölüler üzerinde otopsi yapılmasının caiz olacağına fetva vermişler, canlı bir kimseyi kurtarmak için, ölünün vücut bütünlüğüne müdahale etmeyi caiz görmüşlerdir. yazmaktadır.

0

bu konu da tam net bir fikrim yok ama bence organ bağışı güzel birşey. başka bir insana hayat veriyorsun ne kadar güzel birşey bu. hem ailesini hem kendini hem sevdiklerini sevindiriyosun . bence güzel birşey bu günah olayı tartışılır tabi o konuda bir yorum yapamıycağım çünkü dinsel yönünü bilemem.