0

ev alma komşu al derler çünkü insanın oturduğu yerde illaki birilerine gidip oturup dertleşip derdini anlatması lazım bu yüzden ev yerine komşu almak daha da güzel olur .

0

evini ne kadar güzel yerden alirsan ala komşun kötü olursa o ev sama cehennem olur biz bunu ailecek yaşadık hala konumuyoruz komşumuzla ama ben orda yaşayan bir kızla eski arkadaşım onunla arada konuşuyoruz

0

komşuluğun önemi, birbirine karşı olan sorumluluk ve vazifeleri hatırlatan bize özgü bir deyimdir.
iyi komşu huzurdur, güvendir, emanet ettiğindir.
başın sıkıştığında ilk kapısını çaldığındır.
çarşı pazara beraber gittiğindir.
velhasılı kelam senin sosyal ve günlük hayatının bir parçasıdır.
onun için çok önemlidir.
tabi büyükşehirlerde komşu seçme şansımız çok azdır. o yüzden hep akraba/hemşehri gettolaşmaları olmaktadır.
bir değişik şekli de sosyal sınıf gettolaşmaları...

1

evet, bende rossmann arkadaşımıza katılıyorum bu konuda. kötü komşu seni evinden eder. yani orayı kiraya verir, o gelen kirayla yeni bir yere kiraya çıksan bile çıkmış olursun oradan. o yüzden komşular çok önemli.

2

istedigine gore her zaman ev bulursin. onrmli olan komsular. cunku kotur komsu ev sattirir denir bizde. yani kotu komsu laf anlamiyorsa artik oradan gitme pahasina her seyi yapiyorsunuz malesef. o yuzden ev alma komsu al denilmis. komsularin iyi olacak ki oturdugun evde de huzur bulasin. bir de oyle birsey ki komsuluk onemlidir bizde. akrabadan gormediginiz destegi komsudan gorebiliyorsunuz. komsu o yuzden onrmlidir bizde. :)

1

çünkü insan bir evi almak istediği zaman önce etrafı sorup soruşturur ve komşuların nasıl birileri olduğu için bilgi toplar eğer komşulardan bir şikayet gelmediği zaman o evi alırlar çünkü komşu insan için çok önemli olan bir şeydir komşu insanın kötü günün dostudur en zor anında bile herkesten önce komşun sana yetişir evinde bir şey eksik olduğu zaman dışarıya vakit bulmadığını zaman komşundan istersen yani komşu komşunun külüne muhtaçtır komşuluk bağları çok iyi ve kuvvetli olması lazım komşu her şeyden daha çok önemli.

1

komşular her zaman önemlidir. örneğin ben azerbaycanda yaşıyorum,burada komşuluk ilişkileri üst seviyyede. biri tok olunca komşusu aç kalmaz. komşular arasınd her zaman yardımlaşma var.