0

önceki haftalarda başakşehir ile arasında bariz puan farkları vardı. ama eğer galatasaray'da fatih terim varsa, başakşehir şampiyon olarak oynayamaz. aslında ilk başlarda şampiyonluğa oynayan başakşehir idi, fakat gerek son haftalardaki puan kayıpları, gerek kaybettikleri avantajlar vs. ama iş son noktada bitti. başakşehir ile galatasaray maçı, ligin kaderini belirleyen maç idi aslında. ilk önce 1-0 mağlup gelen galatasaray, ikinci yarıda bulduğu goller sayesinde başakşehir'i 2-1 yendi ve şampiyonluğunu ilan etti. fakat işe sadece maçlar yönünden bakmamak gerekir. ben, galatasaray kadrosunun, şampiyonluk için daha uygun olduğunu düşünüyorum. özellikle bir türk takımına göre gayet iyi bir kadroya sahip olduklarını söyleyebilirim. atak hattında mbaye diagne, feghouli, onyekuru, belhanda... orta safta ndiaye, fernando. defansta mariano, nagatomo. ve kalecilerde muslera. şampiyonluk için tam olması gereken bir kadro aslında. çok güçlü bir kadro. aynı zamanda teknik direktör olarak galatasaray'da fatih terim daha etkin ve bunun yanı sıra oyunu daha iyi kontrol ederek taktik-talimat verebiliyor. takım yönetimleri açısından pek bir şey söyleyemiyorum, fakat şampiyonluğu hak eden taraf kesinlikle galatasaray idi. kazandıkları maçlar, derbiler... başakşehir ise çizgiyi son haftalarda bozdu. eğer son 3-4 hafta olmasa idi, şu an bambaşka bir galatasaray görmek mümkün olabilirdi. bu sene çok garip bir sezon geçirdik. fakat sonuca bakmalıyız. zor da olsa, güç de olsa kazanan galatasaray, zafer galatasaray'ın. hiçbir zaman vazgeçmediler ve gerçek bir takım olduklarını bize kanıtladılar, fatih terim'in takdire layık olduğunu tekrar söylemeliyim. galatasaray bu şekilde devam ederse avrupa arenasında şans bulabilir.

0

galatasaray çok başarılı bi takımdır. hakkettiler şampiyonluğu

0

çalıştıılar kazandılar... bir fenerbahçe li olarak her be kafar sevinmesem de yiğidi öldür hakkını yeme derim. tebrik ediyorum galatasaray’ı

0

zaman zaman kötü zaman zaman iyi oynadı. ama kimse haketmediğini ileri süremez. çünkü sorun hakemse hakemler tüm takımlara karşı zaman zaman olumlu zaman zaman olumsuz kararlar vermişlerdir. yönetim suçlanacaksa böyle bir futbol ortamında yönetimin ve teknik direktörün yaptıkları garipsenmemeli. iyisiyle kötüsüyle lig bitti ve şampiyonluğunu ilan etti. herkese tebrik etmek düşer. bir takımı daha doğrusu insanları karalamak basit birşey değil. o yüzden önce bütün ligdeki takımlar analiz edilmeli sonra konuşulmalıdır. ha derseniz ki daha iyi oynayan takım var mıydı. evet vardı. bana göre rize ve zaman zaman alanyaspor diğer takımlardan çok daha iyi oynamıştır. ama önemli olan lig sırası ve tabloya baktığınız zaman ilk sırada galatasaray var.