0

hz. muhammet zamanında yaşanan siyasi olaylar şunlardır:
1.hicret olayı: 622 yılında yaşanmıştır. medineli müslümanlar birinci ve ikinci akabe biatları ile hz. muhammet'e bağlanmışlardır. 622 yılında mekke'den medineye'ye göç etmişlerdir. devletleşme süreci hızlanmıştır.
2. bedir savaşı: müslümanlar ile müşrikler arasında meydana gelmiştir. 624 yılında vuku bulmuştur. savaşı müslümanlar kazanmıştır. müslümanların il başarısıdır. ganimet hukuku savaş sonunda şekillenmiştir.
3. uhud savaşı: 625 yılında meydana gelmiştir. müşriklerin bedir savaşınını intikamını almak istemesi üzerine meydana gelmiş olan bir savaştır. savaş yerini terk edenlerden dolayı ganimet toplamak için savaştan sonuç elde edilememiştir.
4. hendek savaşı: islamiyetin yayılmasını engellemek amacıyla müşriklerle yapılan bir savaştır. hendek müslümanların son savunma savaşıdır. hendek kazarak bu savaşı kazanmışlardır.
5. hudeybiye barışı: on yıl savaş yapılmaması kararlaştırıldı. müslümanların hac ibadeti ertesi yıla bırakıldı.
6. hayber'in fethi: 629 yılında gerçekleşmiştir. şam ticarer yolu güvence altına alınmıştır. yahudiler etkisiz hale getirilmiştir. cizye vergisi alınmaya başlanmıştır.
7. mute savaşı: islam devleti ile bizans arasında yapılmış olan ilk savaştırö hz. muhammet katılmamıştır. halid bin velid komuta etmiştir. savaşı müslümanlar kazanmıştır. halid bin velid'e seyfullah yani allah'ın kılıcı unvanı verilmiştir. zeyd bin harise hayatını kaybetmiştir.
8. mekke'nin fethi: mekke savaşsız alınmıştır. mekkelilerin çoğu müslüman olmuştur. kabe putlardan temizlenmiştir.
9. huneyn, evtas ve taif seferi i: taif kendi isteğiyle müslüman olmuştur.
10. tebük seferi: hz. muhammet'in son seferidir.