0

eskiden her yerde terziler vardı.hazır elbise bu kadar yaygın değildi.un değirmenleri vardı.ayakkabı tamircileri olurdu.bakır tencere kalaycıları ,yatak yorgan dikenler,nalbantlık,sepet örenler,at arabacılar bu meslekler artık kalmadı.varsa da çok az bu meslekleri yapanlar vardır.

0

okulların önünde macun satarlardı önceden artık satıldığını hiç görmedim .

0

kalaycılık,semer dikimi yapanlar,radyo tamircileri.yorgan dikenler,su değirmeni işletenler,nalbantlar,günümüzde çok nadir görülüyor artık.zamanla hiç kalmayacaklar artık

0

eskiden kalaycılar mahalle mahalle gezip bakırları kalaylıyorlarmış. şimdilerde ise bu meslek yok denecek kadar az. hem bakır malzemeleri artık eskisi kadar kullanmadığımızdan hemde bu işin parasının yetmemesinden insanlar artık bu işten vazgeçtiler. başka iş alanlarına yöneldiler. bulunduğum şehrin tarihi sokaklarını gezerken ara sokaklarda bir yerlerde bir kaç dükkan var. içeride ki kalaycı ustalarla konuşunca durumlarından oldukça şikayetçiler. bu mesleğin artık bitme durumuna gelmesine çok üzülüyorlar. yanlarına çırak olarak kimsenin gelmek istememesi onları daha da üzüyor. çünkü insanlar bu mesleğin artık geleceğinin olmadığı düşündükleri için çocuklarını kalay ustalarının yanına göndermek istemiyorlar. belki bizden birkaç kuşak sonraki nesli kalay mesleğini sadece kitaplardan okuyacaklardır.

1

ayakkabı tamirciliği, nalbantlık, nalburluk, terzilik, değirmencilik, kalaycılık, macun satıcılığı...