0

en pratik limonata tarifi: limonlar sıkılır,içine biraz şeker,isteğe göre portakal ya da greyfurt suyu da eklenir.son olarak su eklenir.

0

limonata yapılışı 6 adet limon 1 adet portakal ve 1 adet nane ile oranına görede şeker kullanarak yapılır yapılışı limonu be portakalı rende yardımıyla ezerek naneyi ekleyerek şekeri atıp harmanlıktan sonra 2 saat dinlendirip içebilirsiniz

0

pratik bir şekilde, katkı maddesiz, buzdolabında serin serin muhafaza edilebilecek, ikramlık ev yapımı limonata hazırlamak çok zevkli.

türk yemek sektöründe, restoranlarda, kafelerde yaz cemresidir limonata. eskiden sadece tek başına içilen bir şeyken şimdilerde kolaya, ayrana ve hatta kahveye rakip olup makarnanın, tavuk yemeklerinin ve hatta et yemeklerinin yanında boy göstermeye başladı. yazın en güzel şeylerinden biri limonata ve inanın birçok yemeğe de çok yakışıyor.

ev yapımı limonata ise hiçbir mekanın size aynı lezzette yardımcı olamayacağı kadar güzel. insanın aklına babaanne evinde klasik sürahi içinde içilen günleri getirecek kadar nostaljik. daha bacak kadarken doğum günü pastasının yanında içilecek kadar duygusal. iyi ki var.

e bu kadar konuştuktan sonra buzlukta da saklanabilecek, kolay mı kolay, portakalsız limonata tarifini yapmamak, serinlememek, ferahlamamak olmaz.

haydi mutfağa.

kaç
kişilik
4 kişilik

hazirlama
süresi
20 dakika

pişirme
süresi
0 dakika

malzemeler10 adet
limon
2 su bardağı
toz şeker
(az şekerli isterseniz 1 su bardağı ekleyebilirsiniz)5 su bardağı
içme suyu
1/2 demet
nane
2 su bardağı
buz
püf noktası
toz şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve limonlarla birlikte oldukça uzun süre yoğurmanız limonatanın aroması ve ferahlığını arttıracaktır.

nasıl yapılır?
bol suda yıkadığınız 10 adet limonun, kabuklarını rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. beyaz kısımlarını almamaya özen gösterin.

limonata-1
kabuğu rendelenmiş dört adet limonu ortadan ikiye kesin ve suyunu sıkın. kalan limonları küçük parçalar halinde dilimleyin.

limonata-2
2 su bardağı toz şeker ve taze sıkılmış limonların suyunu karıştırın.

rendelenmiş limon kabuklarını, limon parçaları ve ayıkladığınız 1 demet nane yapraklarının yarısını da ekledikten sonra şeker tamamen eriyip, tüm limonların suyu çıkana kadar yoğurun.

nane yapraklarını da ekleyin.

özünün çıkması için bu karışımı tel bir süzgeç yardımıyla bir kaseye süzün.

5 su bardağı içme suyunu ekledikten sonra limonatayı buzdolabında soğutun.

2 su bardağı buz ilavesiyle karıştırdıktan sonra keyfini çıkararak için.