0

1)lane
.)top lane
.)mid lane
.)bot lane
.)orman
2)item
.)ad
.)ap
3)gg
oyun kazanıldığı takdirde söylenir genel olarak rakibi kudurtmak amacıyladır.
4)noob
rakibin kötü olduğu zaman söylenir genellikle.
5)easy
kolay win alındığı zaman söylenir.
6)feed
bilerek bir kişinin rakibi kastırdığı zaman söylenir.
7)yasuo
yasuo aslında genel olarak kanser bir çar olduğu için lol de bir terim haline geldi her oyun ya alınır ya banlanır rahat bırakılan bir çar değil ama güçlü olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu arada
kolay gelsin.

0

league of legends ya da kısaca lolde bir çok terim bulunur. bu terimleri bilirseniz oyundan daha çok zevk alabilir ve daha hızlı gelişebilirsiniz.
1) item
oyundaki itemler her oyunda olduğu gibi bu oyunda da karakterimize ekstra özellikler verir. bunlar can,zırh,mana(bunlara da gelecegim) kadar artışı gibi şeyler olabilir. aynı zamanda bazı itemlerin aktif ve pasif özelliği vardır. örneğin koruyucu melek adlı itemin pasifi karakteriniz ölünce onu az bir canla yeniden oyuna döndürmek. bu otomatik olur. aktif ise örneğin hextech silahkılıc. bunu otomatik değil, elle basmanız gerekiyor.
2)şampiyon
şampiyonlar aslında oyundaki karakterlerdir.
3)büyüler
büyüler oyunda çok önemlidir. büyüler sayesinde ışınlayabilir, can basabilir, zırh alabilirsiniz. oyunda en çok kullanılan büyü ise sıçra büyüsüdür. bu büyü sayesinde kısa mesafeye anında ışınlanırsınız. duvarların içinden bile geçebilirsiniz.
4)lig
oyunda bir lig sistemi vardır. bu sezon yeni eklenen demir ligi ile birlikte ligler şunlardir;
demir, bronz, gümüş, altın, platin, elmas, usta, üstat, challenger.
bu liglerden 4 tane vardır. yani şöyle:
demir4, demir3, demir 2 ve demir 1.
dereceli mac oynayarak lig puanınızı arttırabilirsiniz. lig puanı yani lp'niz arttıkça lig atlarsiniz.
5) diğer
bahsetmedigim bazı şeyler var. örneğin totem. totemler oyunda çok önemli bir yere sahiptir. totemi attığınız yerde gorus sağlarsınız. oyunda çalılar vardır ve içine girmeden göremezsiniz ancak totem atarsanız orayı görebilirsiniz. totem orada 120 sn kalır. ancak marketten 75 altına görüş totemi alırsanız orada sonsuza kadar kalır.( rakip kirmazsa).

0

en sevdiğim ve en çok bilinenlerden birisi gg. good game demek :)