0

ilerde eklem sıkıntıları ve kas yırtılmalarına karşı sakatlanmamak için spordan önce isınma hareketleri yapmamamız gerekir. ilk başta spor yaptığımız için hissetmeyiz ama ilerleyen zamanlarda bunun sıkıntısını görürüz. önlem için spor yapmadan önce en aşağı 10 dakika ısınma hareketleri yapmamız gerekiyor.

0

şimdi spor yapmadan önceden spor yaptıktan sonrada ısınmaların aşırı derecede faydası var bir sporcu olarak yazayım ısınmadan spor yapmaya başlarsan büyük ihtimal sakatlanırsın aynısı spordan sonrada geçerli birde kramp girmesini engellemek için de faydası olduğunu duymuştum.

0

spor yapmadan önce sakatlanmalara karşı ısınmalıyız,daha verimli bir antrenman için ısınmalıyız.

0

hafif antrenmanlar için gereksizdir.tek başıma çalışacagım zaman ısınmam ama hocam sakatlıklara yol vermemek için zorla ısınırma egzersizleri yaptırıyor.sebebi kısaca sakatlanmamak sanırım.

0

çünkü kondisyon topluyoruz kne kadar koşarsak maçta o kadar fit kaliriz

0

kas yırtılmaları adalelerde bağ kopmalarını önlemek belde ve omurgada yırtık ve yaralanmaları önlemek için terleyerek iyice ısınmak şarttır...ünlü karateci bruce lee de ısınmadan ağır kaldırdığı ve ağır sakatlandığı için sinema hayatı bitmiştir....