1

bence hayallerimizin önüne geçen en büyük engel kesinlikle toplum baskısıdır. toplum da ne hoş karşılanmıyorsa onu yapamıyorsun. zamanın da rock ve rap müziğe karşı çıkılıyordu. avrupa özentisi deniliyordu. şimdi zamanla alışıldı. bunun gibi engeller çıkabiliyor. ikinci olarak da aile baskısı diyebiliriz. her ailenin evladında karşı çıktığı bir şey vardır. en basitinden örnek verecek olursak çocuğun mesleğine bile karışıyoruz. hangi mesleği istiyor bu çocuk veya hangi mesleğe yatkın diye hiç bakmıyoruz. anne ve babanın olmasını istediği mesleği seçiyoruz. bana kalırsa bunlara bir son verilmeli ve kendi hedeflerimizin peşinden gitmeliyiz.

1

en büyük engel zihnimizde oluşturduğumuz sınırlamalardır, yapamam, başaramam, bende o yetenek, kapasite, çap yok diyerek koyduğumuz barikatlardır.

1

kişinin kendisidir. çünkü herkes farklı bir dünyadır ve herkes kendi dünyasının tanrısıdır. eğer bir hayalin, bir hedefin ,gayen varsa bunun gerçekleşmesi kişiye bağlıdır.

1

hayallerini gerçekleştirmek için ilkönce kendine güvenmelisin o yoksa hiç hayal bile kurma

1

hayalleri gerçekleştirememekdeki en büyük şey yeteri kadar çalışmadan pes etmek. ben de bunu yapıyorum maalesef belli bir noktaya kadar çalışıp hemen sonuç görmek istiyorum ama bu genelde olmuyor bu durumda pes etmeden çalışmaya devam etmeli, sürekli fırsatlar aramalıyız.

1

en başlıca sebep para tabiki çoğu insan para için çalışır çalıştığı zamanda zamanı eksik olur belli bir vakit çalışıp para kazandığında artık enerjisi kalmaz yani kısaca anadan babadan zengin değilseniz hayallerinizi gerçekleştirmek zor ha tabi çalıp çırpıp satmakta bir seçenek ama birinin hayalini çalıp hayalini gerçekleştirmek ne kadar etik bilemem

1

hayallerimin önündeki en büyük engel; zaman , para ve ne yazık ki bazen de kendim.

1

her insanın yaşam tarzına göre engelleri vardır. benim ki ise zaman sadece..

1

benim hayallerim yok. çünkü hayal bana göre gerçekleşmeyen şeye denir. ben neden gerçekleşmesini istediğim bir şeyi hayal olarak ifade edeyim ki ? küçük insanların hayalleri büyük insanların idealleri olur.

1

cunku hersey parayla para olmadan hiç bir sey olmaz

1

hayallerimin önüne geçen tek şey paradır. çünkü bu devirde para olmadan hiç bir şey yapılmıyor. mesela şu anda param olsa imkanım olsa gider gezerdim. çünkü hayallerimden biriside sadece gezmek onun için de maddiyat önemli tabi ki.