0

ben türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım. rahmetli babam, annem, dedelerim, büyük ninelerim, onların dedeleri büyük nineleri hep türküz ve türk vatandaşıyız. benim dedemin dedesi osmanlı rus harbi (doksanüç harbi)'nde yüzbaşı rütbesiyle savaşmış ve gazi osman paşa ile birlikte rusya'da esir düşmüş bir osmanlı subayıdır. soğuktan donan ayak parmakları kesilmiş ve gazi olmuştur. yani şunu demek istiyorum bu vatan kolay kazanılmadı. bizim kapımız herkese açık, ancak adam olanlara. öncelikle çocuklara, kadınlara, alil-aciz ve yaşlılara açıktır. bakıyoruz suriye'de savaştan kaçan 20 (yirmi) ile 45 (kırkbeş) yaş arasındaki savaşabilecek nitelikteki erkekler ülkemize gelmişler, biz hoş gelmişler diyoruz. ancak bu adamların bazıları hırsızlık, sapıklık, mafyalık yapmaktadırlar. arkadaş siz buraya sığınmaya mı geldiniz şerefsizlik yapmaya mı geldiniz ? kimse bunu sorgulamıyor. ben bu türlerin derhal ülkemizden gönderilmesi taraftarıyım. ama akıllı, uslu, temiz niyetli iyi olanları da çok var, onlar için hiç bir sözüm yok. allah herkesin yardımcısı olsun. amin.

0

bizim ülkemizde yaşayıp bizim hakkımızı yediklerini düşünüyorum.biz burs alamazken onlar burs ve maaş alıyorlar. milletin karısına kızına bakanlar var sadece yaşlı olanlar kadınlar ve çocuklar kalsa türkiye'de daha güzel olur ama hata yapıp hepsini aldık.

0

türkiye'de yaşayan vatandaşlarımızın hakkının yenildiğini düşünüyorum. sağlık maddi olarak onlara çok şans tanındığını düşünüyorum. burda ki vatandaşlarımızın hakkı vardır ve onlara daha çok imkan tanınıyor. örneğin üniversite öğrencisi 500 tl burs almaya çalışırken onların 1000t tl'ye yakın maddi yardımları var. nerede adalet diye sorarlar.