0

paranın miktarına göre değişir eğer hatrı sayılır bir para ile yatırım yapmayı düşünüyor ve çok riski göze alamıyorsan sepet en iyisidir. yani farklı şeylere paranı yatırabilirsin. eğer az paran var ve risk almak istemiyorsan altına yönelebilirsin uzun vaade de kazandırır. çok oynar değildir ama küçük artışlarla uzun vaade de getirisi olur. kaybın olmaz altın da hiç bir zaman. sağlam bir yatırım ve yüksek kazanç beklentin varsa uzman firmalarla görüşmen daha iyi olur.

0

aimsi ekonomistler diyor ki, doviz, altın gibi seyler alacaksaniz paranizi birine yatirmayin diyorlar. hani dustugu zaman zaraei en az swkilde kamufle etmelisin diyor yani. yumurta sepet misali. yumurtalari tek sepete koymayin ki ani dusmelerde hepsi kirilmasin diye. o yuzden farkli yatirim araclsri deneyin diyorlar. mesela bugun 100 dolar aldiysan yarin 100 euro al. obur gun altin. tabi eljnde para varsa.

0

fiziksel olandan bahsediyorsan hiçbir fikrim yok fakat bu işler baya riskli işler. şuan da bitcoin uçuş seviyesinde ve hala da uçmakta. sene başlarında 5-6-7 bin dolar iken şuan da rekoru kırmış durumda olup 9 bin dolar seviyelerindedir. tabi yine de siz bir araştırın derim. benim bitcoin'le az çok kar etmişliğim vardır yine de.