0

takip etmek istediği biri olduğu için olabilir.ya da etrafı tarafından bilinmek istemiyordur. bence insanların fake hesap kullanmalarının en büyük nedeni kendi kimlikleriyle istedikleri gibi paylaşım yapamaması ya da yorumda bulunamaması olabilir. fake hesap kullanmaya en çok çevre baskısının neden olduğunu düşünüyorum.

0

evli ise eşinden gizli gündemi takip etmek için bekar ise sevdiği kişiyi gizliden takip etmek için sahte hesaba ihtiyaç duyar. her ne kadar yanlış bir davranışta olsa birlikte olduğu biri olmasına rağmen sahte hesap ile başkaları ile konuşmak için kullananlar da var

0

kardeşim çok alternatif var birisi fame olmak için yapar başka birisi işletmek için yapar kişiden kişiye değişir bende önceden fake hesap kullandım fakat amacım çok farklıydı sevdiğim kişinin hikayelerini göremiyordum bana gizlemiştir diye düşündüm fake hesap açtım öylede çıktı.

0

kendini gizli tutmak isteyip sosyal medyada ismini kendini gostermek istemez.
esini kocasini sevgilisini cocugunu vs farkettirmeden takip etmek isteyenler.

1

internette hiç bir zaman fake hesap kullanmadım. ben benim.. gerek duymadım. doğru internet kullandığınızda size hiç bir zarar gelmez. sosyal medya hesaplarınızda zaten gönderilerinizi kimlerin göreceğini kendiniz belirlediğinizden buralardan zarar gelmez.

0

insanlar genelde sosyal medyada hayatlarındaki en özel şeye kadar her şeyi paylaşır oldular, bu da size karşı pek de iyi hisler beslemeyen diğer herkesin gözleri önünde akan bir film şeridi haline geldi. siz eğer her şeyinizi gözler önüne seriyorsanız bunları gizli ya da açık yoldan takip eden birçok insan olabilir fakat bazıları takip ettiklerini açık etmek istemezler ve gizli yollardan yaparlar bu işlemi. öreneğin kimse eski sevgilisinin ya da eski sevgilinin yeni sevgilisinin, küs olduğu arkadaşının, akrabasının onu takip ettiğini bilmesini istemeyebilir bu yüzden son zamanlarda fake hesap dediğimiz sahte hesaplar hızla türemeye başladı. yani sosyal medyada kimliğinizi saklayarak bi başkasını stalklamak moda oldu. öyle ki şahsen çevremde gördüğüm herkes bir gerçek bir de sahte hesaba sahip. bu da aslında sosyal medyanın çok da güvenli olmadığını gösteriyor. hiç tahmin etmediğiniz biri size dair bütün bilgilere sahip olabilir. işin korkutucu yanı bu kişi bir sapık ya da katil bile olabilir. bu aralar buna ilişkin bir dizi izliyorum. dizideki kız herşeyi ulu orta paylaşan tiplerden ve onun peşine takılan takıntılı bir karşı cinsi kızın nerde ne zaman kimle olduğunu an be an takip ederek her yerde onu takip ediyor ve kıza dair bütün her şeye hakim durumda. halbuki kız onu çok iyi biri olarak tanıyor ama içindeki psikopatın farkında değil. bu yüzden sosyal medya kullanmak demeyelim ama her türlü bilgiyi paylaşmak çok da sağlıklı bir durum değil. bir kızdan şu hikayeyi dinlemiştim. kızın her fotoğrafını beğenen ve yorum yapan bir kişi var fakat kız bu şahısı tanımıyor. bir gün kıza mesaj atıyor ve kız bunun iyi niyetli ve sıradan bir mesaj olduğunu düşünüyor ama işin aslı öyle değil kız bir gariplik olduğunu anlayıp bu kişiyi engelleyince ise bu internet karakterimiz ete kemiğe bürünmüşbir sapık olarak kızın reel hayatında karşısına çıkmaya başlıyor, evinizin önünde arabayla bekleyen bir sapık düşünün işte kızın yaşadığı tam olarak bu. ve sadece evinin önünde paylaştığı bir fotoğraf onu bu duruma getiriyor. sözün aslı sosyal medyada gerçek hesaplardan çok olmaya başlayan sahte birçok hesap mevcut, bu hesapları kapamaya gücümüz yetmez ama en azından özel hayatımızı bu kadar göz önünde yaşamayarak bu tehlikeden korunabiliriz.

0

ya sevgilisi varsa onu takip etmek için ya da kendini kimse tanımasın girdiğim yerlere veya yazdığım yorumları kimse yani tanıdıklarım bilmesin diye genellikle fake hesap kullanırlar .