0

kısmen aslında eskiden daha çokmuş cinsiyet ayrımı insanlar arasında özellikle erkek çocuk doğduğu zaman pohpohlanırdı kız evlat öteye itilirdi bunları biliyoruz hepimiz. ancak zamanla o algı biraz daha kırıldı zamanda eskisi gibi değil zaten insanlar değişiyor düşünceleri değiyor daha farklı düşünülüyor. tabi hala böyle davranışlar sergileyen insanlar var malesef ki toplumun bir yarası haline geldi bu. aslında cinsiyet farketmez kız yada erkek birinin sağlıklı olması önce insan olması çok daha önemli bir etken. kadınların daha ok toplum tarafından ezildiğini ve hor görüldüğünü düşünüyorum yani bazı durumlarda ve bazı koşullarda genelleme yaparak söylemiyorum ama en çok şiddeti tacizi yaşayan genel olarak kadınlar ve çocuklar olduğu için malesef bu toplumumuzda bşr yara haline geldi dolayısıyla kadınların gerek fiziksel gerek sözlü şiddete maruz kalmaları gerçekten çok acı ve üzücü. bu bağlamda aslında kadınlar hep geri planda bırakılmaya çalışılıyor. ancka ben kadın erkek herhangi bir ayrım yapmıyorum kim olursa olsun kadın erkek çocuk vs. şiddetin tacizin her türlüsüne karşıyız ve sesimizi çıkarmalıyız. susmamalı ve kimse tarafından da susturulmamalıyız. hiç bir erkeğin bir kadını susturmaya hakkının olmadığını düşünüyorum bu yanlış bir tutum. aslında işin ilginç yanı bu şekilde yani kaba bir yetiştirilen erkekleri de yetiştiren bir kadın neticesinde bu davranış ve tutumlara da yani yetiştirme biçimine de kızıyorum. evladınız hata da yapsa arkasında olmak başka birşey sırtını sovazlamak başka birşey. bu bakımdan kadınlarda en az erkekler kadar cahil olabiliyor. kendimizi yetiştirmeli sağlıklı anlayışlı bireyler olmalı iyi evlatlar yetiştirmeliyiz ki kşmse kadın erkek yani cinsiyet ayrımı üzerinden ir tutum sergilemesin. yada insanlar birbirine karşı şiddet eğilimin de olmasın.

0

her ne kadar ülkemizi sevdiğimizden konduramasak da bu ayrım mevcut. özellikler kadınlar, erkeklere göre bir çok alanda avantaja sahipler. ancak o konuda kendi içinde ayrı bir muamma. örneğin; bir iş yerine eleman alınacağında iş yeri sahibi veya insan kaynakları sorumlusu erkekse kadınlar, bir adım öne geçiyor. ancak bu onlar içinde olumlu bir durum değil. çünkü düşününce kimse cinsiyetiyle ön plana çıkmak istemez. bu tarz durumlarda yetenek, başarı, performans konuşulması gerekirken, cinsiyetin bir kriter olması oldukça üzücü bir durumdur.

"bayandan satılık araba", "bayan eleman aranıyor", "erkek eleman aranıyor", "sadece bayana kiralık"

0

cinsiyet ayrımcılığı eskiye oranla ne kadar azalsa da , şimdide cinsiyet ayrimciligi, hem is yerinde ,hem evde, hemde sosyal ortamlarda devam etmektedir