0

islam dinine uygun yaşamanın temel kuralı müslüman olmak. allah'ın birliğine ve dirliğine inanmak. allah'ın verdiği emirleri yerine getirmek ve yasakladığı şeyleri yapmamak. allah'a inanmak, peygamberlere inanmak, kitaplarına inanmak, kaza ve kadere inanmak, ahirete inanmak. bunlar bir müslümanın yapması gerekenlerdir. bundan hariç namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek, kelime-i şahadet getirmek, hacca gitmek en önemli kurallardandır. ''namaz, dinin direğidir.'' diye boşa denmemiştir. namaz kılan biri günün bereketini alır, ahiretini korur, allah'a yakın olur. tabi sadece namazla iş bitmez. bir insanın kul hakkına girmekten, haram yemekten, zinadan, kötü sözden, yalandan da kaçınmak gerekir. islam dini bağışlayıcı ve affedicidir. bir insan eğer ki tövbe ederse allah merhametiyle onu şereflendirir. dua ayrıca insanın ruhunu temizler, insanı ruhen besler.

1

islam dinine en uygun olarak yaşama stili şeriattır. şeriat denince insanların aklına zorla kapatma felan geliyor. sadece bu gibi durumlar yok. heleki adalet sistemimizde tecavüzcüler ve hırsızlar için şeriat sistemi uygulansa bir daha bu gibi suçlar işlenmez. ben şeriatın gelmesini ister miyim bilmiyorum istemem sanırım ama en uygun islam yaşantısı şeriattır. bu devirde çoğu kişi gelmesini istemez. şeriatın dışında peygamber efendimiz (s.a.v.) izinden giderek ilk önce farzlarımızı sonrada sünnetlerimizi yerine getirerek islam dinine en uygun yaşantımızı sürdürebiliriz.

1

islam dinine uygun öncelikle allah'a inanmak kuran'ı okumak kuran'ın anlamını bilmek namaz kılmak oruç tutmak hacca gitmek zekat vermek ve helal çalışmak helal kazanmak allah'ın helal koşup haram kıldığından kaçmak allah'ım bütün emirlerine eksiksiz yerine getirmektir.