0

süriyeliler gıtmez bence burda keyıflerı iyi neden gıtsınler ki devlet yardım verıyor zaten her yonden gıtmezler asla bende keşke gıtseler ama zor

0

bazıları bütün düzenini kendi ülkesinde bırakmışken bazıları bütün parasını malını mülkünü alıp buraya geldiler ve buraya düzenlerini kurdular sanayisi gelişmiş olan şehirlerde her 10 esnaftan 1 i suriyeli diye bir yazı okumuştum buraya dükkan açan ticaret yapan üniversite okuyan en başta vatandaşlık alan bir suriyeli kendi ülkesine dönmez bazı türk'ler bile keşke almanya vatandaşlığım olsa rahat rahat yaşardım diyorsa suriyelilerde böyle düşünüyordur ve içinde biraz vatan aşkı olan geri döner diğerleri ülkemizde hayatlarını sürdürür.

0

suriyelilerin bir çoğu ülkelerine geri döndü umarımki hepsi geri ülkelerine giderler ve mutlu mesut hayat sürerler.

0

keşke gitseler keşkeee... onlara yapılan ödenekler bizim gençlerimize, çiftçimize yapıla. madem bu kadar s-400 alabiliyoruz, tarımda şahlandırılsa keşke. suriyeliler buraya sığınmaya değil daha rahat hayat yaşamaya gelmişler sanki. valla bizim öğrencilerimiz aç aç.. ne yapabiliriz diye dört dönüyoruz biz vatandaş olarak. e yani sonuçta bunlar bayramda gidebiliyorlarsa ülkelerine demek ki, ölüm tehdidi kalkmış yani. bence hükümetimizin bu konuda bir çalışması olmalı geri göndermeyle. yani sonuçta sığınmacı olarak geldiler. savaş mağduru olarak geldiler. ama askerimizin girip temizlediği yerlere yerleşebilirler tekrar. gerçi burada daha rahatlar yaşam koşulu olarak. niye geri gitssinler ki.

0

suriyelilerin buradan gitmeye niyetleri yok burası güzel memleket diyorlar yerleştiler bir kere giderler mi