0

vsco cam mobil fotoğraf düzenleme uygulaması olarak marketlerde kendine yer buluyor. ben bir android kullanıcısı olduğum için android için en iyi fotoğraf düzenleme uygulaması diyebilirim. çünkü hepimiz biliyoruz ki diğer uygulamalar birbirinin kopyası.

vsco cam hem fotoğraf düzenleme uygulaması hem de güzel bir kamera uygulaması. bu konuya birkaç cümle sonra değineceğim. vsco cam ile fotoğraflarınızı düzenlerken gerçekten fotoğrafa hükmedebildiğiniz gibi bizim filtre adını koyduğumuz hazır ayarları da kullanabiliyorsunuz. uygulamayı indirdiğimizde beraberinde 9 adet fotoğraf filtresi ile geliyor. uygulamanın mağazasına girdiğinizde birkaç ücretsiz filtre daha indirebilirsiniz. diğer filtreler ücretli ama zaten başta gelen filtreler profesyoneller gibi fotoğraf elde etmenize yarayacaktır.
vsco cam ilk olarak üzerindeki geniş fotoğraf düzenleyici arayüzü ve kaliteli filtreleri ile instagram’a alternatif olmak istiyor ama gel gelelim instagramda güzel fotoğraflar yaratmanın arka planında rol oynamaya başlıyor.

vsco cam benzeri uygulamalar uygulama marketlerinde fazlaca yer almakta fakat vsco cam ile fotoğrafa tamamıyla hakim olabiliyorsunuz.
çekim (exposure): ilk sırada bizi karşılayan araç, fotoğraflarınızın poz değerini değiştirmenizi sağlar. her zaman burayı bir ya da iki tık yukarıda tutmakta fayda var.

kontrast (contrast): fotoğraflarınıza kontrast değeri katacak seçenektir. değerini aşağıda tutarsanız fotoğrafınız soluklaşacak, yukarıda tutarsanız yavaş yavaş ışık patlaması yaşamaya başlayacaksınız. bu yüzden tam ortayı bulmak bu seçenekte zor bir iş gibi gözüküyor.

düzelt (rotate): fotoğrafınızı belli bir açıyla sağ veya sol tarafa döndürür, başka da pek bir marifeti yoktur.

yatay / dikey perspektif: çalışmanıza perspektif verecek seçenek burasıdır, henüz hiç kullanmaya gerek duymadım. fotoğrafı bir anda çok çirkin gösterebilir.

kırp (crop): ilk başta kullanmanızı tavsiye edeceğim seçenek. fotoğrafı kırparak çalışacağınız fotoğrafı artık belirlemiş olacaksınız.

netleştir (sharpen): fotoğrafa keskinlik değeri verir.

doygunluk (saturation): fotoğrafınızın doygunluk oranını belirler. değerini aşağıda tutarsanız fotoğraf siyah beyaz görüntüye, yukarıda tutarsanız daha parlak ve renkli bir görüntüye sahip olacaktır.

vurguları kaydet: fotoğrafta vurguların ortaya çıkmasını sağlar. daha sonra bu vurgulara vurgu renk tonları aracıyla renk verebilirsiniz.