0

bilgisayarda virüs taramasi hic yapmam yapablar saolsun

0

merhaba genelde 2 haftada 1 antivirüs taraması yaparım. bilgisayarım kötü olduğundan dolayı aktif bir antivirüs programı kullanmıyorum. bir siber güvenlik uzmanı olarak şu tavsiyeyi verebilirim;
haftada 2 defa antivirüs taraması yapın eğer bilgisayarınız eski değil ve 4 gb den fazla rami olan bir bilgisayarsa aktif olarak antivirüs kullanmanızı tavsiye ediyorum. önerdiğim ücretsiz antivirüs programları kaspersky(free sürümü) ve avg antivirüstür. bunun dışında esed securty kurulumsuz online tarama veya combofix kullanabilirsiniz. virüssüz güzel deneyimler geçirmeniz dileğiyle kolay gelsin.

0

baya 4-5 ayda bir yaparım ve virüslü çıkıyor hep format attırmak zorunda kalıyorum aslında çok önemli bir şey en az ayda bir kere virüs taraması yapılması lazım.

0

bilgisayarımda virüs tarama programlarım yüklüdür, her yeni bir site ya da uygulamaya girdiğimde kendiliğinden otomatik tarama yapmaktadır, virüs tehlikesi olan durumlarda uyarı vermektedir. yine her iki haftada bir kendim komple virüs taraması yapmaktayım.

0

kasma yavaşlama klasik windows hataları tehditler donma gibi belirtilerde yaparım genellikle yada yeni bir program uygulama ve benzeri şeyler indirdiğimde yada güvenmediğim bir yerden indirdiğimde yaparım bunların haricinde haftada 1 - 2 kere yapılması gereklidir trojan malware keylogger gibi virüslere karşı önlem amaçlı güvenlik uygulamaları kullanmalıyız sık sık taramalar yapmalıyız mesela şuan benim pc trojan keylogger herşey var format atcam atamıyom bile virüsten dolayı sade google girebiliyorum diyerlerinde hata veriyor :(