0

kendilerine aslinda istek, hirs verir. ama cevresini takan biri olmayscsk bu kisi... ailesi zatrn kesinkes cocuk basarisiz oldu diye cocugun ustune gitmemeli. bazen cocugun basarisiz olmasinin sebebi ailr olabiliyor. aile farketmiyor cogu zaman ama buyuk pay aileye ait olabiliyor bu konuda. o yuzden ailesi tarafindan kesinlikle "bassrisiz, sen ne anlarsin, gerizekali" gibi soylemlerden kacinilmali.

0

eğitimdeki başarısızlıklar kişinin eksiklerini görmesi açısından önemli durumlardır bu başarısızlıklar ile kişiler nerelerde eksikleri olduğunu nereleri doğru tamamladığını görebilir ve aynı zamanda başarısız olan birey yıl mamayı pes etmemeyi öğrenir düşmek ayıp değil kazanamamak ayıp değil önemli olan kalkmayı bilmek ve şunu da unutmamak gerekir sınavlar her şey değildir sınavlarda başarılı olmak her şeyin tamamlanması anlamına gelmez hayatta her şeyin hayırlısını istemek gerekir sınavlarda başarısız olmak veya başarılı olmak durumunda kişinin ödemesi gereken şey hayırlısı olmalıdır çünkü sınavları kazanıp yeni bir hayata başlayınca her şeyin güzel olacağı konusunda bir garantisi yoktur bu yüzden hayırlısını istemek öncelik olmalıdırisparta kısa hiçbir şey yapmadan hayırlısı demek de çok saçmadır kişi önce elinden geleni yapmalı ve ardından tevekkül etmelidir soruyu hazırlayan ve cevabımı okuyan herkese teşekkür ederim

0

eğitimde başarısızlığın bazen insana çok şey kazandırdığını görüyoruz. çünkü eğitimde bazen başarısız olduğu zaman daha çok azimli çalışıyorlar ve başarılı olmak için elinden gelen şeyi yapıyorlar ama başarılı olmak nasıl olsa ben başarılı biliyor her şeyi biliyorum diye çalışmıyorlar çalışmadan sınava giriyorlar ama başarısız olup da sonradan çalışanlar kadar iyi not almıyorlar onun için bazen başarısızlık insana çok şey kazandırır özellikle çalışma hırsı verir.