0

bilmeyi cook isterimdillerleilgilikitablar okuyordum ara ara ve oyrenmeye calisiyorum amma zihnimkabul etmiuyo malesef kabul etse ne kadar guzelolur rus ingilis fransiz brasil osmanlki latin ve cince oyrenmek isterim

0

bilmiyorum fakat bilen arkadaşlarım var öğrenmek isterim.

0

evet, ben biliyordum ama tekrarlamaya tekrarlamaya köreldiğimi düşünüyorum. tarih bölümü okumuştum açıktan. her ne kadar bitirmeyip dondursam da o bölümü ilk sınıfın dersleriydi. ee yani açıköğretimde olunca, belediyelerin ücretsiz kurslarına filan katıldım osmanlıcanın. ama kaç sene önceki olay bu… hemen hemen 3-4 sene önceki olay. kursa gittim ama öyle fazla detaylı da öğrenemedik. hızlandırılmış bir şekildeydi. dersleri geçebilmek adına kursa gittim. ilk senenin dersini verdim, ikinci senenin dersini veremedim ilk senenin. ama tekrardan üstüne düşüp öğrenmek istiyorum açıkçası. ücretli öğretmenlik yapacak olsam da öğretmen olmak istiyorum açıkçası. o yüzden bu sene osmanlıca eğitimleri alıp veremediğim dersi vermeye çalışacağım. son bir yılım kalmış, neden öyle donuk şekilde beklesin, değil mi ama? bekle beni osmanlıca. tekrar geliyorum. bu sefer geçemediğim dersi geçmeye geliyorum. bu sefer okulumu tamamen bitirmeyi planlıyorum. ve senin yüzünden birkaç sene daha kaybedemem… kusura bakma artık osmanlıca. artık seni bu kadar fazla bekletmeyeceğim. üstüne gideceğim ve daha ileri bir okuma yapmamın zamanı geldi. kaç kaç nereye kadar.

0

hayır bilmiyorum öğrenmeyi de düşünmüyorum açıkçası saygım var ama şuan dünyada geçersiz bir dili öğrenmek istemem şahsen.

2

biraz biliyordum ama unuttum şuan. aöf tarih bölümünde bir ara kayıt olmuştum. yani tercihlerden gelmişti o bölüm. o dönem biraz çalıştım ama geleceği yok o bölümün diye bıraktım.

0

ben şahsen osmanlıca bilmiyorum ama öğrensem fena olmaz