0

hem iyilik hemde görevdir.yardima muhtac kişilere yardim etmek gorevinizdir aslında.bu görevi yerine getirdiginjz zamaniyi iyilik yapmış oluyoruz.bence insanlar birlik ve dayanışma içinde olmalı.dunyada fakir insan kalmasın istiyorum.herkes istedigini alsin istedigini yesin.gezsin istiyorum.herkes iş sahibi olsun istiyorum.dünya adaletli olmalı bence

0

dinimiz açısından bakacak olursak eğer bu bizim üzerimize bir görevdir. hadis-i şeriften yola çıkarsak eğer, o da şu hadistir; ''komşusu açken tok yatan bizden değildir.'' yani her türlü fakir, yoksul insanları gözetmemiz bizim üzerimize görev olduğunu düşünüyorum. zaten düşündüğünde de böyle bir iyilikten başka ne olabilir. başka yaşamlara umut oluyorsun.

0

insanların maddi durumu yeterli olduğu sürece görev olarak benimsemek daha makuldür.ancak durumu yeter değil ise kesinlikle görev olarak nitelendiremeyiz.genel olarak baktığımızda iyilik olarak nitelendirebiliriz.

0

benim fikrimce iyiliktir.çünki bunu yapmaya da biliriz.

0

yani fakirlere yardım etmek bir nevi görev değil de nasıl söylesem bu bir yardım olarak zekat olarak düşünülmeli yani dinimizdede bu şekilde geçiyor zaten ama yardım etmeli kesinlikle fakirlere aç kalan eğer aş kaldığını hissettiğiniz birileri ya da komşumuz yani herhangi biri bu ne olursa olsun dışarıdaki hayvan bile olsa yani dışardaki bir kediyi bile doyurmak zekattır yani iyilik ve bir yana dursun yani bu en büyük bir zekattır ben de insanları hani görmüyorum mu açmı degılmı sorun pek bir insanlar kendini belli etmiyor gördüğüm zamanda yardım etmeye çalışıyorum ama özellikle dışardaki dilsiz hayvanlarımıza kedi olsun köpek olsun mesela ben bahçemde bir sürü kedi var ve onları aç kalmaması için elimden geleni yapıyorum ve mamalarıydi sularıydı her gün gidiyorum onların yemeklerini sularını veriyorum bu bana mutluluk veriyor bahçemde yaşayan hayvanlara ve beni gördükleri zaman da koşarlar gelirler yanıma ve çok mutlu oluyorum insanları geç hayvanlar bile evet karınlarını doyurdukları insanları unutmuyorlar tanıyorlar yanlarına gidebiliyorlar ne düşünün artık bu bir zekat iyilik tabi iyilikte içinde tabi ama bu bir zekat yardım gibi görünmelibenim fikrim ve düşüncem bu yönde

0

dinimizde bu durum zekat olarak geçmektedir. veya sadaka da diyebiliriz. evet insanlara yardım etmek dininiz açısından bir görevdir. ve insanlara yardım etmek iyi birşeydir aynı zamanda. insana kendini daha iyi hisseder birisinin mutlu olduğunu sevindiğini ona yardım ettiğini bildiğinde. bu tamamen insanın hissi duygularıyla alakalıdır bence. siz birine yardım ederken yaptığınız o yardıma görev olarak bakıyor ve bu şekilde düşünüyorsanız ve iyilik yaptığınızı düşünüyorsanız bu sizin düşünceniz alakalı olan birşeydir. yani herkes farklı düşünerek farklı şekiller de yardım yapabilirler. kimisi belki iyi niyetinden kimisi görev olarks gördüğü iiin kimi insan karşısındaki insanı mutlu etmek için veya karşısındaki insanın mutluluğunun mutluluğundan mutluluk duyduğu için.