0

mutfak olmasına gerek yok bu başka bir oda da olabilir her neyse ilk önce gördüğün bütün vanaları vesayre kapatmalisin daha sonra camları açıp yetkili kişiyi araman gerekli. ki bu duruma gelmemek için sık sık bakımlarını yaptırman gerekli çünki sen görmesen daha tehlikeli bir hale gelebilir. eğer gelen koku doğalgaz kokusuysa sorunu hallettikden sonra köpüklü suyla kontrol etmenizi tavsiye ederim çünkü sorun ortadan kalkmadıysa dediğim gibi daha büyük sorunlara yol açabilir. yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

0

hemen vanayı kapatıp havalandırma yapılmalıdır tehlike geçene kadar ateş yakılmamalıdır.

0

çoğu gaz kaçağı kokusuz ve renksiz olduğu için insanların anlaması mümkün değildir. bu nedenle gerçekleştiği taktirde gaz kaçağından zarar görmemek adına en güvenli yol, gaz kaçağı dedektörlerini taktırmak ve güvenlik şirketlerinden alarm sistemleri satın almaktır. ancak gaz kaçağı için dikkat edebileceğimiz önlemler ve gaz kaçağını fark ettiğimiz an yapılması gereken şeylerde vardır. gaz kaçağı bacakların temizlenmemesi, bakım yapılmaması, yenilenmemesi durumlarında ortaya çıkar. baca sensörlerinin olmaması, yetkisiz kişilerce iptal edilmesinden dolayı görevlerini yapmayarak içerik azalması. baca yapılırken kullanılan malzemelerin baca da yoğuşma suyu meydana getirerek bacaya zarar vermesi. doğal gazla çalışan yakıcı cihazların bakımının yaptırılmaması ya da yetkili olmayan kişilere yaptırılması durumunda gaz kaçağı gibi olumsuz nedenler ortaya çıkmaktadır. gaz kaçağı fark edince yapmamız gereken şeyler, kapı ve pencereleri açarak ortamı havalandırmalıyız. ana banayı kapatmalıyız, elektrik ve elektronik cihazlarını açmamalıyız fişe takmamalıyız ya da fişten çekmeyiz. sigara çakmak yakıcı ve yanıcı maddeleri asla kullanmamamız gerekiyor. anında bulunduğumuz ortamı boşaltmalıyız ve 187 numaralı doğalgaz acil hattını aramalıyız. eğer ki gaz kokusu fark ettiysek sokaktaysak tedbir amaçlı gaz kesildiğinde tekrar gaz verildiğine risk oluşmamasını sağlamak için cihaz vanalarını kapatmalıyız ve olay mahallinden derhal uzaklaşmalıyız araçları çalıştırmamalıyız telefonumuzu, yakıcı ve yanıcı aletleri kullanmamamız gerekiyor.gaz kaçağından korunma yöntemleri vardır bunlardan birkaç tanesi şöyledir; yetkili servislere bakım yaptırmalıyız, yılda bir kere itfaiye daire başkanlığı na onların yetkilendirdim firmalara bacanağımızı temizle ettirmeliyiz, cihaz bacalarında aspiratör bacası bağlatılmamalıdır, baca sensörü takılmalı, çalışır durumda olduğunu kontrol etmeliyiz. cihazların bulunduğu yerin kapısı çalıştığında kapalı tutulmalıdır ve ayrıca baca şapkaları mutlaka ama mutlaka takılmalıdır.

0

mutfaktan gaz kokusu geliyorsa ne yapmalıyız ocağa kontrol etmeliyiz önemli özelliği açık açık olup olmadığını doğal gaz eğer oradaki koku gelmiyorsa doğalgaz tamamen kapatmayı ve servis çağırmayı tercih ederim