1

bilimsel yorumları arkadaşlar zaten yapmış. ama şahsi kanaatim psikolojik olduğu yönünde, yemekten sonra yakınca bi tatlı oluyor meret.

0

bağımlılığın yüzde beşi fiziksel yani nikotine bağlı bağımlılıktır bu nikotin krizi üç günde biter geri kalan %95 lik kısmı psikolojik bağımlılıktır burada insanın neden sigara içtiği ile ilgili bahaneleri ortaya konulur neden sigara içmemesi gerektiğini zaten tiryaki kendisi bilir önemli olan içme bahanelerinin zihninden atılması bakış açısının değişmesidir genelde insanlar irade gücü ile bırakmak isterler bu yanlış bir yöntemdir çünkü sigarayı bırakmak irade gerektirmez esas zararlarını bile bile içmeye devam etmek irade gerektirir yani sigarayı bırakmak için irade gücüne ihtiyaç yoktur irade gücü ile bırakmaya çalışmak sadece sigaranın kıymetini artırır.

0

her 2 etkende rol oynar ama isteyerek durdurulabilir.

1

her ikisi de aslında vücut fiziksel olarak nikotin istiyor beyne iletiyor bunu beyinde sürekli aklına sigarayı getiriyor olay bu aslında nikotin de bağımlılık yapan bir madde oldupu için bu şekilde sizi hem fiziksel yani bedenen hem de beyinsel olarak kendine esir etmiş oluyor. ancak tabi bir kaç içinde bu nikotin isteği gitmiş oluyor yani biraz sabtettikten sonra bu hissi yaşamamış oluyorsunuz. eğer sigarayı bırakmak istiyorsanız da bunu önce beyinde bitirmek ve bırakmayı istemekle yapabilirsiniz ancak yoksa başka türlü çok zor bırakırsanız da tekrar başlıyorsunuz bir süre sonra.

1

sigara özentiyle başlar, sonrasında genlik hevesi ve dudak tiryakiliği derken bağımlılık halini alır. bu sebeple sigaranın dumanına ve havasına kanıp, ciğerlerimizi patlatmaya ve sağlığımızı bozmaya değmez.

0

sigara bağımlılığı tamamen psikolojik bence. vücut neden kendine zarar vermek istesin ki. her şey düşüncede bitiyor. sigara dertleri sonlandırmıyor ya da insanı mutlu etmiyor sadece içiyorsun o kadar. sigara sağlığa zararlı yani fiziksel olarak bir faydası yok aksine çok zararı var. mahvediyor insanı.

0

hayır çünkü ben arada içiyorum canım fazla çekmiyo çekse içmem ne ciğerimi zarar vereyim ama nargile güzel aroması güzel koku derdi yok

1

sigara bağımlılığı pisikolojiktir. alışan kişi sinirlenince bir sigara yaktıktan sonra sakinler, yemek yedikten sonra sigara içme isteği gelir ve içtikten sonra rahatlar, her yemek yada atıştırmalıktan sonra sigara içesi gelir, her güzel manzarada sigaranın eşlik etmesini ister. bunların keyif ve lezzet verdiğini düşünür ama öyle değil. ekonomik zarar, sağlığa zarar, sigara olmayınca aşırı öfke, parasız kaldımı sigara otlakçılığı, bunların nesi fiziksel ki. pisikolojik bir bağımlılık.

1

her şeyin kafada bittiği düşüncesine dayanacak olursak psikolojik. fakat bu çok genel bir tanım, fizyolojik olarak yanıt verilebilecek istisnaların mevcut olabileceği gerçeğini de es geçmemek lazım.