0

acı süs biberini küçük doğrayıp , domates, sarımsak, biraz sirke ve zeytinyağı ile pişirip süzgeçten geçiririm. küçük cam kavanozlarımda buzdolabımda veya serin güneş görmeyen bir yerde muhafaza ederim.

0

acı sos yapmak için en çok sivri yeşil biberler ya da sis biberi dediğimiz ibberler tercih ediliyor. sadece biberler değil tabi ki içerisin domates, sarımsak, maydanoz da giriyor. öncelikle acı diye tabir edilen biberlerden istediğimiz kadar alıyoruz. içerisine diğer malzemeleri de koyacaksak onları da alıyoruz.. ben sade yapmıyorum domatesli güzel oluyor. öncelikle domatesleri yıkayıp bir güzel doğrayalım kimisi robottan geçiriyor ama o zaman salça gibi oluyor ben biraz taneli sevdiğim için doğramayı tercih ediyorum. domatesleri doğrayıp büyükçe bir tencerede kaynatmaya başlıyorum. o sırada biberleri yıkayıp birkaç parçaya bölüp hazır ediyorum. domatesler kaynayıp kıvam alınca içine biberleri de ekliyorum daha sonra üzerine tuz, bir iki kaşık sirke, sarımsak ekliyorum. biraz daha pişirip kapatıyorum altını. cam kavanozları tercih edin ve mümkünse yeni kapak kullanın böylece bozulmasını engellemiş olursunuz. sıcak sıcak kavanozlara doldurup üzerine isteğe göre maydanoz kıyıp ekleyebilirsiniz. ağzını sıcak suda bekletilmiş kapakları kapatıp bir bezin üstüne ters çevirin. hava almasın diye. bu şekildei şlem tamam bir gün boyunca kavanozlar ters beklesin sonrada çevirip karanlık, serin ve kuru bir yerde saklayın. açınca üzerine yağ gezdirin bozulmasını engeller. afiyet olsun.

0

tüm biberleri güzelce yıkayın yeşil sap kısımlarını çıkarın ortadan ikiye bölün ortasındaki çekirdekleri ve minik minik doğrayın samırsakların kabulkarını soyun ve ezin domatesi yıkayın ve rendeleyin bir tencerenin içerisine üç yemek kaşığı zeytinyağını alın üzerine sarımsak ve minik minik doğranmış biberleri aktarın güzelce kavurmaya başlayın ardından içerisine rendelenmiş domatesi ilave edin karıştırın bu şekilde biberleri iyice yumuşayana kadar pisirmeye devam edin yumuşadıktan sonra blendra aktarın tüm malzemeleri homojen bir görünüm alana kadar karıştırın tüm baharatları ve tuzu tekrar ekledikten sonra tekrar karıştırın ardından pürüzsüz bir hal alması için azar azar zeytinyağı ilave edin bir taraftan karıştırın pürüzsüz bir hal aldığında ve hafif sıvı bir kıvama ulaştığında karıştırmayı ve zeytinyağı eklemeyi bırakın damak zevkinize göre baharat ve tuz ilavesinde bulunun ardından cam kapaklı bir kavanoza aktarın bu şekilde ağzı kapalı bir biçimde saklayabilir dilediğiniz zaman afiyetle tüketebilirsiniz

0

acı sos yapmak için neler gerekir ve acı sos un iki diş sarımsak yedi adet kırmızı biber bir adet şimdi beri bir adet yeni opole biberi bir adetdum domates çay kaşığı bir pulbiber çay kaşığı toz biber iki çay bardağı da zeytinyağ nasıl yapılır tarifini de belirttiğim tüm biberleri güzelce yıkayıp yeşil kısımlarını çıkarıp ortaya ben ikiye bölüp ortasındaki çekirdekleri çıkart minik minik doğrayın sarımsakları kabuklarından soyup edin domatesi yıkayıp rendeleyin bir tencerenin içerisine üç yemek kaşığı zeytin yağ alın üzerine sarımsak ve minik minik doğranmış biberleri atın üzerine kavur kavurma güzelce kavurmaya başlayın ardından içerisine rendelenmiş domatesleri ilave edin karıştırın bu şekilde biberler iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye bırakın yumuşattıktan sonra bilendira aktarı bütün malzemeleri ve yumuşak bir görünüm alıncaya kadar karıştırın tüm baharatlari ve tuzu tekrar ekledikten sonra karıştırın ardından tarifsiz bir hal alması için için az zeytinyağ ilave edebilirsiniz damak zevkinize göre baharat tur veya istediğiniz bir baharat varsa ekleyebilirsiniz bir şekilde ağzı kapalı bir şekilde saklayabilirsiniz dilediğin zaman çık edebilirsiniz buzdolabında muhafaza edebilirsiniz afiyet olsun

1

acı sos yapmak için küçük kırmızı süs biberi domates sarımsak maydanoz sirke ve zeytinyağı en azından ben böyle yapıyorum. öncelikle sus biberleri tuzla bastırıp birkaç gün bekletilmeli sus biberleri turşu haline geldiği zaman temizle yıkayıp bir süzgeçten sürmelidir sonra domatesleri kabuklarını soyup sarımsakların kabuklarını soyup maydanozu ayıklayıp ayrı ayrı rondodan geçirmeli sonra biberleri de katıp hepsini beraber güzelce rondodan çekip küçük bir leğene bırakıp içine tuz ve sirke zeytinyağı katıp iyice karıştırarak cam kabağın olsa doldurup kapağını iyice kapatılmalı ben buzdolabının alt bölümde olgunlaş ana kadar saklanmalıdır olgunlaşınca da 3 aya kadar tüketmez süresi var.