0

bira kitinin içinde sıvı mal özü var. malt özü fabrikada bira maltının yani arpanın önce haşlanıp sonra kaynatılmasıyla elde edilen pekmez gibi yoğun kıvamda tatlı bir sıvıdır.fabrikada kaynatma sırasında içine katıla şerbetçi otu malt özüne birayla has bir acılık kazandırırır. kitin içinde buna ek ayrı olarak paketlenmiş bira mayası var

0

haram beyni uyuşturan şeylerden uzak durmak ve kullanmamak gerek böyle sorular özendirici statüsüne girmeli ve bu soru iptal edilmeli.

1

bira kitinin özünden sıvı malt özü var bira evde yapmanın arpadan olduğunu biliyoruz arpanın iyi kaynatılması ve arpa suyunun yoğun bir şekilde kırmızı bir şerbete dönüşmesi gerekir onun içine bira mayası var bira mayası korunulur şerbetçi otu malt özü koyulur ve iyice karıştırarak maya bırakılır maya bıraktıktan sonra biranın evde yapılması gereken şeyler bunlardır.

0

evde bira yapmanını en kolay yolu bira kiti kullanmaktır aşama aşama anlatmak gerekirse ilk olarak malt özünü bir kaba dök sonra hacmi yirmi üç litreye tamamla bira mayasını dök iki hafta mayalanması için bekle şişelere dök bir hafta boyunca gazlanmasını bekle sonra bira içmeye hazır bira evde yapıldığı için alkol oranı yüzde beş olur bir bira kitinden kırk altı şişe bira çıkar ayrıca yeni öğrendiğim bir şeye göre üç yüz elli litreyi geçmediği sürece kişinin kendi evinde bira yapması yasal kabul ediliyormuş

0

arkdaslar öncelikle bira içmeyin çok zararlı birşey hemde çok büyük günahtır içki içmek obur tarafta allah'a bunun hesabını nasıl vereceksiniz!!! bence kesinlikle ve kesinlikle içki içmeyin ama bu sonuçta bu sizin iradeniz illede içeceğim diyorsanız için evde bira nasıl yapılır sorusuna gelirsekde biranin icinde malt özü vardır bu öz arpadan elde edilir arpa önce haşlanır sonra kaynatılır elde edilen sıvı pekmez gibi olur

0

yani tam olarak evde nasıl yapılır kendim bilmiyorum denemedim ama yapan arkadaşlarım vardı zaten herkesin bildiği gibi bira arpa suyundan yapılır ve onun has mayası vardır bira mayası vardır bunlar kullanılır sanırım yaklaşık on gün boyunca ağzı açılmayacak mayalanması falan beklemiyor bu kadar bilgiye sahibim.

0

bira mayası ile yapılmaktatır bir süre bekletildikten sonra içilebilir

0

uygun bira mayası ile yapımı kolaydır fakat sadece organik bira elde etmiş olursun bi karı yoktur bide bekleme süresi vardır

0

benim bildiğim kadarıyla koyduğumuz şişelerin çok temiz olması gerekir. yoksa bakterilerin ürememesi gerekir. bira kitleri var . ama eğer kit almazsınız şu şekilde olabilir . malt dediğiniz şey arpanın bir miktar bekletilip suyla fermente edilmiş mayşe halidir ve buna şeker eklenip bildiğim kadarıyla alkol seviyesini arttırabiliyorsun. yanlız şişelenirken içine şeker falan atılıyor ama net bildiğim bir şey yok çok arkadaşım yapıyor.

0

evde bira mı yapılır ya içmeyin haram..haram olan bişey içinde zaman ve emek harcamayın yazık günah

1

yapmayin kardeism icmeyin zehirlenirsiniz

1

ben evde bira yapımına karşıyım. birayı hazır olarak almak insanlar için daha iyi olacaktır. çünkü evde yapılan binanın gerçek birayla aynı olması ihtimali neredeyse sıfırdır.

1

evde bira yapım istiyorsanız internette çeşitli evde bira yapımı şeklinde hazır kitler mevcut ayrıcavideolu anlatım şeklınde birçok amatör bira üreticisi kendi imkanlarınca anlatmaya çalışmşışlar bira nasılyapıır diye.

1

evde bira yapmak için öncelikle arpa suyu ve ekşi üzüm ve bira mayası kullanılır bir kavanoza konulup güneş görmeyen yerde bekletilmeli

0

biraz tehlikeli olması lazım kör olma durumu var diyorlar denemeni tavsiye etmem

0

internet sitelerinden satın alınan bira yapım kitleri belli ölçek ve degerlere göre karıştırılıp demlenmeye çekilir demlendikten sonra şişeleme aşamasına alınır bir müddet sonra içime hazırdır

0

bira değil de patates votkası yapıldığını duydum araştırmak gerek...

0

ben önceden meraktan yapmıştım ama evde yaptığım birayı içmemiştim ama nasıl yaptığımı anlatayım: ilk önce 1 litre su ve şekeri karıştırıp iyice eritiyoruz sonra eczaneden malt özü alıp bu karışımın üzerine ilave ediyoruz sıcak sıcak ilave etmekte fayda var sonra bu şeker su ve malt özü olan karışıma damaca alıp 23 litre daha soğuk su ilave ediyoruz sonra biraz karıştırdıktan sonra üzerine bir avuç veya isteğe bağlı iki avuçta olabilir maya ilave ediyoruz sonra tekrar karıştırıp sıkıca hava almıyacak şekide kapatıyoruz yaklaşık 12 saat bekliyoruz 12 saat sonra şeker fermantasyon olup alkole dönüşür alkole dönüştükten sonra kapağı açıp şişeliyoruz ve bir hafta daha bekliyoruz işte bu kadar afiyet olsun :)

0

bira yapımı kitleri mevcut şuanda piyasada ve hiçbir yasal suçu olmadığını okumuştum daha öncesinde 300litre altında olduğundan böyle 300litreyi aşarsa bira üretiminden ceza alınıyormuş diye biliyorum ve dışarıdaki bira fiyatlarına göre neredeyse bedavaya geliyor gibi bişey şuanda dışarıda 10tl iken o alınan kit sayesinde 23 litre civarı bira oluyormuş buda tanesi 2 tl civarından birşey yapıyormuş bira üretimi biraz uzun sürüyor mayalanması gazlanması falan fakat sonunda gayet güzel bir içecek çıkıyor hele ki yaz aylarında sıcağın altında buz gibi bir bira efsane oluyor tabi bu kişiye göre değişiyor sevmeyen kitlede mevcut fakat trakyalı olduğumdan dolayı her türlü alkol itina ile tüketilir :)

0

ya bira yapmak yerine keşke dah faydalı bişeylere yönelsek mesela millet atom parçalıyor bizimkiler evfdew bira yapma derdind bunlar dış güjj lerşn oyunu :)